Ramaskrik

Noen ganger er det ekstra gøy å være på skrekkfilmfestival. Ikke bare får man se så mange skrekkfilmer man bare orker, men man får også sjansen til å møte gamle helter. -og starten på dag 2 var ett sånt møte. Vi fikk rett og slett intervjue festivalens hovedgjest, manusforfatter, produsent, regissør og all-around-good-guy, Mick Garris! En mer trivelig fyr skal du lete lenge etter! Og alle hans historier og betraktninger kan du høre, og se, mer om senere.

Mick Garris
2 eldrende herremenn, og en legende.

Så var det tid for film. Planen var å se “1732 Høtten”, med intro av gutta i podcasten Norsk Kultfilm. Men, vi klarte kunststykket å gå inn i feil kinosal! Og innen vi forstod fadesen, og forsøkte å bytte til rett sal, så var den salen fullsatt. Dermed ble den brasilianske filmen “Property” i stedet. Og det er jo dette som også er gøy med festival; man får sett filmer man ellers ikke ville gitt en sjanse, eller hatt et behov for å se. Men, “Property” var en solid film det, og dette gisseldramaet fra en brasiliansk hacienda var både spennende og annerledes. Anbefales!

Property
Greit…. GREIT… Jeg skal betale parkeringsboten!

Selv om vi gikk glipp av filmen “1732 Høtten”, så fik vi allikevel med oss podcast-innspilligen Norsk Kultfilm gjorde, live fra Oppdal Kulturhus. Intervjuet med regissør, Karin Julsrud, gav innsikt om innspillingen av filmen, men også om hvordan det har vært å være kvinne i dette svært så mannsdominerte yrket.

Norsk Kultfilm
NORSK Kultfiiiiiiiiiiiiiilm!

Det gikk så slag-i-slag med podcast-innspillinger. For neste på programmet Mick Garris sin egen podcast, Post Mortem, for anledningen døpt om til Post Mprtem, da det var Ramaskrik-sjef, Morten Haagensen, som tok seg av Ask-Mick-Anything denne gangen. Nok en gang et fornøyelig møte med the Master of Horror himself. Og vi fikk stilt ham et par ekstra spørsmål, som vi ikke kom på under vårt intervju med mannen.

Post Mortem
Post Morten

Det er alltid et luksusproblem å velge hvilken film man til enhver tid skal se på Ramaskrik. Nå stod valget mellom “The Barn part II” og “Kids vs Aliens”. Valget falt på sistnevnte, som viste seg å være en heseblesende film om…. noen kids som slåss mot aliens. Tenk deg halvannen time med all skrikingen i “The Goonies”, paret med “Turbo Kid” og litt “The Monster Squad” (dersom de hadde sloss not aliens), og du har en pekepinn på hva dette innebar. Med nesten konstant blikende lys, skrikende unger og pulserende musikk, så var filmen litt slitsom. Men, for all del, den leverte jo også en del humor, og 80-talls-nostalgi. Firfilmen “The Lo-Fi Man” var en artig hyllest til “Tetsuo: The Iron Man”, “They Live” og en sosial kommentar om dagens filmforbruk.

Kids vs Aliens
Get ready to rrrrrumble!

Sist på programmet, sånn filmmessig, ble den norsk/danske filmen “Mørkets Øy”. Nok en gang var det Serigstad-gutta fra Norsk Kultfilm som introduserte filmen. Filmen handler om en dansk lærerinne, som på måfå flytter til ei lita øy på Sørlandet, for å begynne i en ny jobb der. Men, noe er selvfølgelig litt off med folka som bor på øya…. “Mørkets Øy” var et veldig hyggelig bekjentskap. En slags norsk, oppdatert versjon av “The Wicker Man”, om Lucio Fulci hadde regissert den. Denne fortjener virkelig å bli sluppet i bedre kvalitet enn den norske VHS-utgivelsen, eller de tyske og franke DVD-utgivelsene. La oss håpe den dukker opp i Christer Falck sitt Norske Filmklassikere-prosjekt.

Mørkets Øy
Du vet hvilke muskler shake weight trener opp?

Kvelden ble avsluttet med sosialisering, både på Kulturhuset, og på Skifer Hotell, hvor DJ Forstyrret spilte opp til dans. Vi ble kjent med en veldig hyggelig gjeng fra Trondheim, og fikk en prat med sjefen sjøl, Morten Haagensen, før vi ruslet fornøyd hjem.

Legg igjen en kommentar