På festivalens siste dag var vi friske og raske, og oppe tidlig nok til å få med oss dagens første film, dokumentaren “Dario Argento Panico”. Filmen går greit igjennom legendens regi-karriere, ispedd intervjuer med mannen selv, hans døtre, eks-kone og diverse kollaboratører og andre regissører som Argento har inspirert. En god start på dagen dette. Chris hastet så videre for å gjøre et intervju med “Villmark”-regissør, Pål Øie.

Chris og Pål
Kurt… KURT… se hva jeg har fått Øie på!

Kurt forståtte dagen med nok en dokumentar. “Kim’s Video” tar for seg historien om en av verdens største video-butikker, og hvor dt ble av de 55.000 titlene med bootleg-filmer, som ble donert bort når sjappa stengte. Dette var til tider en fascinerende dokumentar, som nok har tatt seg enkelte friheter med gjenfortellingen. Vi snakker italiensk mafia, koreanske business-menn og et vaskekte heist!

Siden vi ikke kan ha fått nok av Mick Garris denne langhelgen, så var vi først i køen ved signeringsbordet hans denne dagen. Og godt var det, for Kurt sin bunke med laserdiscer, VHS, DVDer og blu-ray-cover, stod nok for cirka halvparten av alt Mick signerte frivillig den dagen.

Signering
Åsså maler jeg en liten sky her.

“Suitable Flesh” var neste film på programmet. Dette var en kul sak, med handling lagt i et utvidet “Re-Animator”-univers. Det får liksom ikke blitt feil med en sleazy skrekkfilm, med Heather Graham og Barbara Crampton i hovedrollene, basert på en H.P. Lovecraft historie. Men, enda så bra denne filmen var, så var det nok forfilmen “Gnomes” som stjal showet! Makan til artige 5 minutter skal du lete lenge etter. Puppetry, splatter-effekter, humor og Butthole Surfers, alt klemt inn på et sted! Denne bare må sees, om du får sjansen!

Gnomes
Ærre hærre ær party!

Som sagt så kunne vi ikke få nok Mick Garris på denne festivalen, og Espen Aukan sin samtale med mannen var også flott å ha fått med seg. Det hele avsluttet for oss med visningen av “Riding the Bullet”, en av Micks Stephen King-adapsjoner vi ikke hadde sett fra før. Vi må vel være så ærlige å si at denne ikke helt falt i smak, men det er jo alltids noe at vi kan skryte og ha sett den sammen med regissøren.

Chris rakk et kort intervju med Espen Aukan og Roar Uthaug, for å presse ut av de litt info om “Troll 2”. Mer om det i podcast-episoden.

Helt siste post på programmet på årets Ramaskrik var den tradisjonsrike quizen. Vi gikk, som vanlig, inn for å knuse all motstand, og hadde i åt toppet laget med vært hemmelige våpen, Eddy! Og som vanlig, så enste vi ikke opp på pallplassering engang…

Quiz
Vårt hemmelige våpen ser ut som han sover.

Helt til slutt må vi nok en gang få takke Morten Haagensen, og hele hans crew, for nok en herlig opplevelse på Ramaskrik Filmfestival. Vi kommer garantert tilbake! Hvem vet, kanskje vi feirer vårt 10-årsjubileum i Oppdal neste år?

Legg igjen en kommentar