Ramaskrik 2023

Da var det endelig klart for tur til Ramaskrik Film Festival igjen. Som vanlig kjørte vi miljøvennlig, så turen fra Sarpsborg til Oppdal tok sin tid. Men med 4 filmnerder på tur, så gikk reisen som en lek, selv med diverse ladestopp.

I Bolleland, i bolleland.... der alle bollene bor.

Det betyr jo at vi ikke rakk frem til de tidligste filmvisningene på festivalens første dag. Men, etter innlosjering på vår air b’n’b, så bar turen til Oppdal Kulturhus for litt mingling. Det er jo tross alt en festival, og det å prate med kjente og ukjente er likte viktig som filmene som skal sees. Vi rakk dog festivalens offisielle åpningsfilm, “There’s Something in the Barn”.

Merry Jul, Motherfu**ers

Her snakker vi om en helt ny, norsk julehorrorkomedie! Filmen klarer fint å hylle 80-tallet, og sjangerfilmer som “Gremlins”, “National Lampoon’s Christmas Vacation” og “Snikker Andersen og Julenissen” (neida….. joda). Blander man dette med norsk fjøsnisse-lore, så får man en ellevill film, som leverer masse humor, urovekkende nisser og norsk snølandskap. En fornøyelig førstefilm dette!

Torbjørn Grav og Mick Garris

Kveldens siste film ble “Critters 2”, introdusert av festivalens hovedgjest og regissør av filmen, Mick Garris. Fyren er en fryd å høre på, så det skal bli fornøyelig å høre mer fra mannen utover i festivalen. Filmen er fortsatt cheesy og gøy, og et gjensyn gjør seg alltid!

Legg igjen en kommentar