Så var dag 2 på Ramaskrik overlevd. Dette ble nok en dag med oppturer i Oppdal. Vi har sett film sammen med en skrekkfilmlegende, hilst på en Hollywood-regissør, og vært på visning under åpen himmel.

Snørr er godt, jeg sier, snørr er godt!

Først ut var kortfilmen “Snørr”, regissert av Roar Uthaug. Han er nok bedre kjent som regissør av “Fritt Vilt”, “Flukt” og nå Hollywood-filmen “Tomb Raider”. Men hans første film var altså kortfilmen “Snørr”, en zombie-splatter-komedie, som virkelig slo an!

Videre fikk Kurt og Jørgen delvis med seg “Memory: The Origins of Alien”, mens Chris så den kanadiske “Harpoon”, en isolasjons-thriller satt på en båt. Så var tiden inne for en skikkelig klassiker. Imens Jørgen kikket på den norske “Downs of the Dead”, overvar Chris og Kurt visningen av sjefs-splatteren, “Re-Animator”, vist på 35mm! Produsent Brian Yuzna hadde både introduskjonen før filmen, og en liten Q&A etter.

Morten Haagensen intervjuer Brian Yuzna
Festivalsjef Morten Haagensen intervjuer Brian Yuzna

Så var tiden inne for en av høydepunktene på årets festival. En utevisning av “Fritt Vilt”, i Oppdals nye parkanlegg, Høgvangparken. Dette var en kald fornøyelse, men allikevel en fornøyelse, der man fikk se en norsk klassiker i sine rette element, mellom fjell og daler.

Mellom bakkar og berg oppi dalen.

Kvelden ble avsluttet med at Kurt så den australske slasheren “The Furies”, og Chris var å så den portugisiske horror-komedien “Ghost Killers vs. Bloody Mary”. Etter førstnevnte to vi en liten prat med regissøren, noe dere kan høre i neste podcast-episode.

Legg igjen en kommentar