Nok en dag på Ramaskrik 2019 er endt. Og nok en dag har vi kost oss i skrekkfilmens tegn. Denne dagen ble da også helt spesiell, da vi fikk æren av å møte, og intervjue en legende!

Ramaskrik (buk)kaken

Kurt startet dagen med 2 sataniske pizzabudfilmer. Kortfilmen «A Hell to Pay» var en skikkelig artig sak, om et pizzabud som må levere pizza til Djevelen himself. Og da nytter det ikke å prøve å stikke av med vekselen!

I Fangorias nyeste spillefilm, «Satanic Panic», er det et kvinnelig pizzabud, som må levere pizza til en upper class satanisk kult, som ikke er så gode på å gi driks.

Samtidig fikk Chris og Jørgen sitt første møte med ett av trekkplastrene på festivalen. Regi- og produsent Brian Yuzna hadde rigget seg til i foajeen, og signerte villig i vei fansens DVDer, VHSer, Laserdiscer og Blu-rays.

En legende møter en annen.

Blekket hadde knapt rukket å bli tørt, før det var tid for Severin Eskelands nye kortfilm, «Allodium». Det skulle vise seg å være en aldri så liten godbit. Jørgen tok også en liten prat med Eskelin etter premieren.

En legende møter en annen?

Deretter var det duket for høydepunktet for oss i Attack of the Killer Kast. Vi fikk et møte, og intervju, med legenden Brian Yuzna. Det skulle vise seg og være en meget trivelig, omgjengelig og snakkesalig fyr. Fyren snakket i vei om sin lange karrière i skrekksjangeren. Chris rakk knapt å få stilt spørsmålene. Senere denne lørdagen overvar vi visningen av regidebuten til Yuzna, klassikeren «Society«. Vil du høre intervjuet, så sjekker du selvfølgelig ut episoden vår.

Legender møter en legende.

Et annet høydepunkt var Filmjunkienes 10-årsjubileum. Norges beste YouTube-kanal, dedikert til horror- og b-film, har som sin episode 50 laget en mini-dokumentar, som tar for seg de 2 guttas eskapader, så langt. Dette var en skikkelig gjennomført epsiode, med intervjuer, klipp og masse historie rundt Filmjunkiene. Denne er det bare å glede seg til.

En annen ting å glede seg til er dokumentaren som Aleksander U. Serigstad nå er i gang med. Vi i Killer Kast fikk også se en teaser for «Norwegian FX», filmen om den innflytelsesrike, men allikevel ukjente norske effektmakeren, Gunnar Ferdinandsen. Vi tok også en prat med Aleks om både Filmjunkiene, og dokumentaren.

En legende møter en legende.

Ramaskrik arrangerte også en «in conversation with», hvor skribent, journalist og skrekkfilmekspert Kim Newman intervjuet Brian Yuzna. Kim Newman er vanligvis en snakkesalig mann. Men selv han slapp ikke mye til når Yuzna satt i gang! Men, det er uansett interessant å høre fra om mannens tanker, refleksjoner og fortellinger.

En legende intervjuer en legende.

Vi gikk dessverre glipp av årets quiz, som også ble arrangert i foajeen. Med godt oppmøte virket dette som et populært innslag på årets Ramaskrik.

Chris og Kurt avsluttet kvelden, og forsåvidt festivalen, med den blodferske «Zombieland: Double Tap». Her snakker vi om samme cast, samme humoren og like mengder blod og gørr, som i den første filmen som kom for 10 år siden. Absolutt en verdig avslutning på en fantastisk festival!

Ramaskrik 2019 kan vi kun beskrive som en suksess. Med ny publikumsrekord i år, lover det godt for neste års 10-årsjubileum. Vi i Killer Kast har storkost oss her i Oppdal, med flotte omgivelser, hyggelige arrangører, og ikke minst en sammenkomst med gamle og nye venner. Vi kommer gjerne tilbake!

Legg igjen en kommentar