I helgen ble det arrangert Oslo Fright Fest. Der ble en mengde skrekkfilmer vist, både norske og internasjonale. Det var mange event under festivalen. Et av dem vi gledet oss mest til var å få med oss en liten kikk på Reinert Kiils kommende film Huset. Gutta fra Attack of the Killer Kast-gutta var også tilstede og tok opp en liten kort snutt fra eventet som du kan høre under.

Reinert Kiil har gjort seg bemerket med exploartionfilmen «Hora» fra 2009 både nasjonalt og internasjonalt. Med den filmen flyttet han virkelig grenser på hva man kan presentere på en norsk ‘filmrull’. Hora er også Norges best solgte rett på DVD independent film. Han fulgte også opp med «Inside the Whore» i 2012 som er en enda mer leken film. Og i løpet av året kommer hans tredje spillefilm: «Huset».

Under Husets presentasjon var det fult på alle sitteplassene. Hele salen så ut til å elske det de så av denne smakebiten av Huset. Filmsmakebiten klarte også å skremme publikumet og flere fortalte at de var pissredd under visningen. Og da kan man nesten ikke bli mer fornøyd?

Det ble plass til mange spørsmål fra salen etter visningen til regissøren. Spørsmålene gikk på hvordan Huset vil bli. Reinert svarte etter beste evne, men det var ikke alt han kunne røpe. Flere blodfans benyttet også sjansen til å spørre om det ville komme en tredje Hora-film. Kiil fortalte at Hora 3 kan bli noe av hvis han får støtte til et slikt prosjekt i fremtiden.

Vi fikk også noen ord med regissøren Reinert Kiil:
Filmen utspiller seg under andre verdenskrig på 1940-tallet. Kiil forteller at filmen handler om to tyske soldater som har tatt til fange en nordmann. De er ute i den norske ødemark. De blir villedet lenger og lenger vekk fra sivilisasjonen av nordmannen. Om litt kommer de til et hus. Derfra og utover finner vi kjernen i filmen. Reinert vil selvsagt ikke røpe for mye, men han vil ‘tease’ oss med at det kan minne litt om Hans og Grete.

Han forteller kort videre hvordan Huset skiller seg ut fra hans tidligere filmer. Dette er en helt annen type film og beveger seg mer innenfor klassisk skrekkfilm. Huset er også den av spillefilmprosjektene hans som er mest seriøs. Hora og Hora 2 var mest lek når de lagde filmene. Huset holder også stilen veldig bra hele veien. Videre utdyper Kiil at Huset er en klassisk fortelling som vises igjennom storslåtte bilder og ekstreme spisser. Hvor man lager noe som ikke skal være banebrytende i ny fortellerstil, men heller bruke det klassiske vi kjenner til fra før. Samtidig så er det et kammerspill og en psykolgisk thriller som virkelig fokuserer på karakterer å frykt.

Legg igjen en kommentar