Demonen Lillith har sine mannfolk der dem hører hjemme, på kne...
Demonen Lillith har sine mannfolk der dem hører hjemme, på kne…

Regi: Dominique Othenin-Girard. Utgave: VHS.

Året er 1990, det er mai – og jeg er en ungdom på  19 år. Hadde nettopp begynt å trene Taekwondo noen måneder før og går det siste året på videregående skole. 80-tallet er unnagjort, og et nytt tiår venter. Dessverre skulle 90-tallet vise seg å bli det svakeste tiåret på lang tid for horrorsjangeren. Heldigvis fantes det noen unntak innimellom, slik som de eminente sci-fi horrorfilmene HARDWARE og EVENT HORIZON og ikke minst den overraskende gode RETURN OF THE LIVING DEAD III. Ellers så ble dette tiåret bestående av mange parodiske filmer som SCREAM-serien, URBAN LEGEND, I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER osv. Populære filmer, men allikevel ganske kjedelige greier, uten «edge» og uten noe særlig sjarm. Men i mai 1990 slapp man løs NIGHT ANGEL

På slutten av 80-tallet ble det fremdeles spilt inn gode horrorfilmer, og regissøren av NIGHT ANGEL er Dominique Othenin-Girard, en kar i fra Sveits, som hadde jobbet en del med tv-produksjoner, og som hadde regien på HALLOWEEN 5 i 1987. Etter den filmen, som faktisk er en liten opptur i HALLOWEEN-franchisen, så tok han for seg gamle myter om den kvinnelige demonen «Lilith», i det som skulle bli en film som knapt er mulig å få tak i nå i dag – nemlig NIGHT ANGEL.

Jeg så denne filmen litt utpå 90-tallet, og synes den hadde sin sjarm. Den har en herlig 80-talls stemning hele veien, med de klassiske hårfrisyrene, dressene, synthmusikken osv. I tillegg beveger den seg inn på erotiske temaer mixet med horror. Noen husker kanskje Lucio Fulci`s  THE DEVIL`S HONEY fra 1986, som jo også var et forsøk på en «erotisk horror», men ellers så var det ikke så mange filmer i den genren der. Sleazemestrene Joe D`Amato og Jesus Franco lagde jo hundrevis av filmer på 70-80 tallet og veldig mange exploitationfilmer, sleaze, horror osv., men deres filmer var nok hovedsakelig mer rettet inn mot exploitationsjangeren enn det NIGHT ANGEL er. Den er en mer stilfull film, mer «classy», selv om den åpenbart er lagd på et lavt budsjett .

VHS-coveret til NIGHT ANGEL.
VHS-coveret til NIGHT ANGEL.

Storyen i NIGHT ANGEL dreier seg om den eldgamle demonen Lilith, som visstnok var Adams første dame, FØR Eva ble påtenkt. Filmen åpner med en stilfull sekvens der Lilith kjører en «zombie-awakening» og bokstavelig talt graver seg opp av fra bakken. Lilith spilles av den svarthårede, tyske  skjønnheten Isa Jank (kreditert som Isa Andersen i filmens tekster), og hun ser virkelig bra ut her! Sexy, forførende og mystisk. Lilith er en demon som forfører og styrer alle mannfolk ho møter på. Dem blir som siklende smågutter i hendene hennes, og ho kan i praksis gjøre hva ho vil med dem, noe hun da også gjør. Her kuttes det struper med skarpe fingernegler, hjerter rives ut med hendene og Lilith virkelig herjer med mannfolka i denne filmen.

Filmens helter er Kirstie og Craig, henholdsvis spilt av Debra Feuer (som ser ut som en tro kopi av Kim Wilde på 80-tallet) og Linden Ashby, som har spilt i en mengde filmer, bl.a. MORTAL KOMBAT. Debra klarer seg bra her, som den vakre, uskyldige, blonde jenta som Craig forelsker seg i. Mens Linden, som da spiller Craig, ikke får det helt til med tanke på skuespillet. Han virker noe «stiv» i ansiktet, og er ikke helt engasjert i det han gjør ser det ut som. For det kvinnelige publikum (og kanskje noen mannlige, for alt jeg vet…), som setter pris på nakne mannestumper, så kan man dog beskue Lindens blottede bakende et par ganger i filmen.

Isa Jank (kreditert som Isa Andersen), har også et par moteoppdrag i NIGHT ANGEL.
Isa Jank (kreditert som Isa Andersen), har også et par moteoppdrag i NIGHT ANGEL.

Ikke overraskende må da Craig og Kirstie ta opp kampen mot Lilith, og det er jo ikke så lett, all den tid Lilith har full makt over alle mannfolk. Men, betimelig nok så får Craig og Kirstie hjelp av ei mystisk, eldre dame kalt Sadie (spilt av Helen Martin). Hun har god kjennskap til Lilith, da demondama drepte mannen hennes for lenge siden, men ho vet også hvordan man skal klare å kverke demonen.

DA skal jeg ikke avsløre mer av storyen, dere får se filmen selv. Men….det er her problemet kommer, hvordan skal man få sett NIGHT ANGEL i bra kvalitet? Vel, det er dessverre ikke mulig. Filmen er ikke gitt ut på blu-ray og jeg finner heller ingen dvd-utgaver av den. Så vidt jeg vet har den kun vært ute på VHS, og det er ikke akkurat topp kvalitet på 25 år gamle VHS-kassetter…hvis man i det hele tatt klarer å finne den for salg…  Filmen ligger dog ute i et par versjoner på YouTube, i dårlig VHS-kvalitet, men allikevel sebar.

Musikken i filmen er klassisk 80-talls synth, og det funker veldig bra. Catchy og kult! Effektene i filmen også ganske gode. Steve Johnson har ansvaret for mange av dem, og selv om budsjettet nok har begrenset mulighetene litt, så er det underholdende og gode effekter. Det fungerer som det skal! Filmen er relativt blodig, og i kombinasjon med vakre damer, mye fargebruk, catchy musikk og kule effekter, så blir NIGHT ANGEL til en underholdende film. Hadde vi nå fått nyte den i widescreenformat og i full HD, så hadde lykken vært fullkommen!

Filmens komiske karakter spilles av Doug Jones.
Filmens komiske karakter spilles av Doug Jones.

Filmen har også flere småkomiske elementer, og man humrer og ler litt her og der. Men storyen er tidvis tynn, og man kunne gjort enda mer ut av dette her. Det er kult at dem gjør en story om demonen Lilith, og Isa Jank spiller forførende og supersexy hele tida (selv om det blir litt overspilling her og der). Slutten blir litt vel lettvint, og det er noen logiske brister her og der i filmen. Men totalt sett er dette en film jeg GJERNE skulle ha plassert i blu-ray hylla mi.

Har du lyst til å kikke på en erotisk horrorfilm, stappfull av 80-talls sjarme? Vel, look no further – da er det NIGHT ANGEL du skal kikke på. Denne «glemte perlen» av en film fortjener mer oppmerksomhet. Selv om den ikke er perfekt på noe som helst slags vis, så har den mange kvaliteter og et godt potensiale. Ja , også har den en superhot Isa Jank også da. Glemte jeg å nevne det… hehe! Eller for å si det slik, det kan ikke repeteres mange nok ganger.

Finn deg en NIGHT ANGEL du og, og mas skikkelig på 88 Films, Synapse, Blue Underground, Arrow og de andre distributørene som gir ut gamle horrorfilmer. Få dem til å gi ut NIGHT ANGEL og. Den er dypt savnet…

Karakter:
terning_fem

Legg igjen en kommentar