Jason X - intro

Regi: Jim Isaac – Utgivelse: Friday the 13th: The Complete Collection Blu-ray,
region B, Warner Bros. Home Video

Fra New Line tok over franchisen «Friday the 13th» kom filmer som ikke fulgte konseptet like tydelig. Derfor håpet jeg at de nå med «Jason X»  hadde greid å utnytte muligheten til å gjøre noe ekstra kreativt i verdensrommet.

Vi starter i år 2008 hvor Dr.Wimmer (David Cronenberg) kommer for å forflytte Jason fra et spesialfengsel til en forskningslab. Jason snur opp ned på planene, kommer seg løs og klarer å drepe alle unntagen Rowan (vakre Lexa Doig). Hun klarer å lure han inn i et nedfrysningskammer, men sterk som han er klarer Jason å stikke ut gjennom metallet på kammeret og sårer Rowan dypt. De fryses ned sammen.

Så går det «noen år» og og vi er i 2455.  Et romskip med et par studenter har landet på jorden, som nå er fullstendig øde. De finner de to nedfryste kroppene av Jason og Rowan og tar de med seg til romskipet sitt for å forske på dem. I utgangspunktet er det kun Rowan de får vekket til live igjen, men da et elskende par ombord har seg og det blir kraftig stønning spretter Jason opp. Han er klar for flere kills – alltid.

Nei, nå må du slutte å la vinduet stå åpent midt på vinteren.
Nei, nå må du slutte å lufte midt på vinteren. Dette har vi snakket om før.

Jason X var en hyggelig overraskelse og en artig vri på «Friday the 13th» franchisen. Mye på grunn av oppgraderingen Jason får og at de har klart å overføre konseptet med Crystal Lake til å også fungere i verdensrommet.

Jeg klarer ikke slutte å stirre. Hvor kjøpte du de falske øyevippene?
Rowan, hvor kjøpte du de… ehh.. falske øyevippene?

Selv om man opplever noen av dataeffektene som nokså billige, er «Jason X» en underholdende film, ikke minst som en frittstående sci-fi film. Både bildet og lyden er bra. Jeg tør påstå at denne kan ses uavhengig av de andre filmene i serien, og allikevel fungerere ganske bra. Replikkene er ikke alltid like velskrevet, men er stort sett ok. Ikke alle killsa er like originale, men jevnt over greie kills. Det beste er vel det med et fryst hode, som også blir omtalt på «making of» på samme plate. Min favorittdel av filmen er når Jason blir oppgradert til «Uber Jason». Liker man en blanding av Star Trek og Iron Man, bør man ta en nærmere titt på nettopp «Jason X».

Karakter:
terning_tre

http://www.youtube.com/watch?v=9Sv8eWDEFsM

Legg igjen en kommentar