intruder-POSTER

Regi: Scott Spiegel – Utgivelse: Big Sky Video (DVD)

«Hvis denne ikke skremmer deg … er du allerede død!» «Intruder» er en litt annerledes slasherfilm. Den inneholder ikke ungdommer på summer camp, ingen sorority babes, eller nakenscener for den saks skyld. Men den inneholder blod. Massevis med blod!

Filmen handler om en gjeng ungdommer som jobber nattskiftet på et lite supermarked, som er i ferd med å stenge for natten. De ansatte har akkurat fått vite at det også er blitt bestemt at sjappa skal legges ned, og at de snart er uten jobb. Så dukker eks-en til en av de kvinnelige ansatte opp og lager kvalme. Fyren blir kastet ut, men begynner tilsynelatende å ringe obskøne samtaler til sin eks. Og når det første liket dukker opp tror alle at de vet hvem morderen er!

Det er ikke så gøy å leke gjemsel helt alene!
Det er ikke så gøy å leke gjemsel helt alene!

«Intruder» er regissert av Scott Spiegel, som også var medforfatter på «Evil Dead 2». Senere har han også regissert «From Dusk Till Dawn 2» og «Hostel 3», samt vært produsent på «2001 Maniacs» og «Hostel». Nettopp «Evil Dead 2» er verdt å merke seg, for Scott er nemlig nær venn av en viss Sam Raimi, regissøren bak «Evil Dead»-trilogien. Han, samt hans bror, Ted Raimi, er skuespillere i «Intruder». Og jaggu dukker ikke Bruce Campbell opp i en aldri så liten rolle!

Nok en beklemt arbeidssituasjon.
Nok en beklemt arbeidssituasjon.

Filmen er spilt inn på et budsjett på litt over det det koster å kjøpe seg et par nye skolisser, og den har en viss amatør-feeling over det hele, kanskje mye takket være bruken av 16mm film. Men Scott har virkelig lekt seg med kameraet sitt, og serverer drøssevis med funky kameravinkler, og snedige overganger. For ikke å snakke om effektene! Her har de virkelig fått valuta for kronene, og det skulle ikke forundre meg om 80-90% av budsjettet ble lagt nettopp på blod og gørr. Alle drapene er oppfinnsomme, både i utførelse, og effektene bak dem. Hver karakters drap skjer i henhold til rollen vedkommende har i butikken, som (uten å spoile for mye) at slakteren blir hengt opp på en slaktekrok! Som du kanskje skjønner er mye av den samme typen humor, som Scott også skrev inn i «Evil Dead 2», også brukt her.

Det er forskjell på å barbere seg og å skjære av seg hue!
Det er forskjell på å barbere seg og å skjære av seg hue!

«Intruder» er som sagt en litt annerledes slasherfilm. Da jeg så den på en sliten VHS-kopi tilbake på begynnelsen av 90-tallet, syns jeg den var en av de feteste splatterfilmene jeg noen gang hadde sett! Den gangen overså jeg nok de aller mest amatørmessigste pregene, så et nyere gjensyn gav nok ikke helt 100% det samme inntrykket som da. Allikevel syns jeg ennå at det er en dritkul film! Den har noe eget over seg, og med så mye kule splattereffekter er det vanskelig å mislike den, for oss som digger sånt.

Sam Raimi er hekta på skrekkfilm!
Sam Raimi er hekta på skrekkfilm!

Dessverre var det den australske DVD-utgivelsen fra Blue Sky Video, som ble sett når denne anmeldelsen skulle skrives. Coveret lover både 1:85.1 widescreen bilde, og Dolby Digital 5.1 lyd. Sannheten er at kvaliteten minner mere om en VHS-rip, og filmen er presentert i et kornete 4:3 bilde. Definitivt en film som en bør investere i på blu-ray fra USA der altså. Synapse sin versjon skal visst være meget bra, og der følger det også med en DVD-utgave. Uansett så bør du se denne filmen!

terning_fem

https://www.youtube.com/watch?v=ViB7JAEb1YE

Legg igjen en kommentar