vlcsnap-2015-11-06-12h02m08s796

Regi: Tim Ritter – Utgivelse: SRS Cinema (DVD)

På en helt vanlig dag bestemmer Jennifer og vennene hennes seg for å dra på en liten utflukt. De tar turen innom stranden for å bade og sleike sol, uvitende om hva som venter dem. Hadde de enda tatt med seg pepperspray, eller en colt, for en gal morder er nemlig på frifot. Og det er ikke hvem som helst. Han blir kalt “The Reaper”- en kannibalistisk morder som gjerne kutter deg opp og spiser deg rå!

Jeg har en dårlig magefølelse..
Lurer på hva fremtiden vil bringe..

Flere av venninnene til Jennifer mister livet i møte med “the reaper”, og hun må selv ta opp kampen mot ham. I frykt for og havne på en middagstallerkenen må hun grave dypt etter motet som skal til. Det er ingen enkel oppgave når man har sett flere av vennene sine blitt kuttet opp og spist. Med bistand fra en ung etterforsker, tar hun opp stridsøksen og går ut i sin livs verste kamp.

Man blir så sulten av denna drepinga!
Man blir så sulten av denna drepinga!

“Day of the Reaper” har en stemningsfull, og “ostete” atmosfære. En real amatørproduksjon, som regissør Tim Ritter mekket sammen før han ble myndig og fremdeles satt på skolebenken. Skuespillerne i filmen består stort sett av hans medelever! Den er opprinlig filmet på 8mm rull uten lyd. Lydspor er da lagt på i ettertid, og er ikke synkronisert overhodet. Man ser en kjeft beveger seg og etterpå kommer lyden. Ellers er det noen slitsomme soundtracks i filmen. Blod og gørr ser jo noe tvilsomt ut, men holder et greit nivå. Knoklene man ser i noen av scenene derimot, er nok lånt rett fra klasserommet. Men til tross, det er en slasher!

Noen som har dusjsåpe? Gjerne scrub!
Noen som har dusjsåpe? Gjerne en scrub også!

I denne utgaven er ikke bildet forbedret stort, og det er heller ikke meningen. Her skal man få følelsen av å se filmen i formatet den opprinnelig er i. Jeg synes det passer denne filmen godt, fordi jeg tror effektene her tar seg best ut på denne måten. Er du nysgjerrig på tidlige amatørslashere, kan denne være å utforske. For de av dere som har sett den dansk-produserte filmen “Grotesk“, er det flere likhetstrekk mellom disse filmene. Hva handlingen angår går det mest i mord, blod og gørr. Men hva gjør vel det? Konklusjonen min blir som følger: Ingen slasher fra øverste hylle. Man kan utvilsomt bruke 71 minutter av livet på denne filmen. Den er såpass dårlig at det blir underholdene til tider, å det “kan” være en god kombinasjon. Sett på deg b-film brillene og se filmen da vel!

Tim Ritter er trolig mest kjent for filmen “Killing Spree” fra 1987. Tidvis har han regissert flere filmer opp gjennom årene, og i nyere tid har han sammen med flere andre regissører gitt ut filmen “HI-8” (horror independent 8) fra 2013, som kan være verdt å sjekke ut. Han har hele veien vært tro mot horror sjangeren.

terning_to

Legg igjen en kommentar