graduation_day_banner

Regi: Herb Freed – Utgivelse: 88 Films (Blu-ray)

«School’s Out», sang Alice Cooper. Og det kunne ikke være mere sant for avgangsklassen av 1981! Dessverre for friidrettslaget er det ikke bare skolen som er over…. Det er også livet!

Det er kun uker igjen til skoleslutt når friidretts-klassens sprintstjerne, Laura, faller død om på målstreken i finalen på det store mesterskapet. Lauras søster, Anne (Patch MacKenzie), kommer hjem fra militæret for å motta søsterens hedersmedalje, post mortem. Men det varer ikke lenge før Lauras klassekamerater dukker opp myrdet, én etter én. Jepp, «Graduation Day» er en whodunit-slasher!

It's all song and Dance until the slashing starts!
It’s all song and dance until the slashing starts!

Dette var en film jeg var lite kjent med før den dukket opp i Slasher Classics Collection fra 88 Films, til tross for at den i sin tid ble distribuert av Troma. Men skulle skal vise seg at også denne har en kult-following, og slasher fans ser ut til enten å digge den, eller hate den. Det er liksom ikke noen mellomting. Personlig syns jeg filmen var litt uhåndgripelig. Den har et utrolig kjipt manus, for det meste elendig filmet, klippingen er inkonsekvent og skuespillet til tider langt under pari. Men på samme tid glimter den til innimellom med noen skikkelig kule scener, solide rolleprestasjoner og overraskende tvister i plottet.

Kanjeg kle av meg nå? Please? PLEASE?
Kanjeg kle av meg nå? Please? PLEASE?

Det hele begynner helt tradisjonelt, for så å bruke en hel time på og skikkelig komme i gang, men den siste halvtimen er skikkelig intens, og løfter filmen et par hakk. Det hele er selvfølgelig skikkelig cheesy, og klisjeene er smurt tjukkere på enn hvalspekk på en eskimobaby. Men, det blir aldri kjedelig! Bare til tider ufrivillig morsomt.

«Graduation Day» ender opp som en underholdende liten slasher. Best likte jeg Christopher George («City of the Living Dead», «The Exterminator», «Pieces») som den ufordragelige gymlæreren, og selvfølgelig scream queen extraordinaire, Linnea Quigley («Return of the Living Dead», «Hollywood Chainsaw Hookers», «Sorority Babes in the Slimeball Bowl-O-Rama»), som Dolores, filmens maki-alibi!

Har jeg noe på halsen?!!
Har jeg noe på halsen?!!

88 Films har, som nevnt, sluppet filmen på blu-ray, i sin Slasher Classics Collection. Den er faktisk nummer 1 i den serien. Coveret skryter av en ny, restaurert 4K transfer, men ærlig talt var ikke bildekvaliteten mye å skryte av her. Bildet er skarpt og fint, men flere steder hoppet bildet, og det var småfeil fra originalen stort sett hele veien. Legg til masse grain, og du har ikke akkurat en perfekt print. Nå lar jeg sjelden det plage meg så mye, da disse gamle slasher-filmene ikke trenger perfekt bildekvalitet for å nytes. Lyden på denne utgaven, er det derimot større problemer med. Rundt 11 minutter ut i filmen starter en skurre-lyd som vedvarer resten av filmen igjennom. Den er hele tiden hørbar, men er mest irriterende i de mange scenene der det ikke er noe bakgrunnslyd og/eller musikk i det hele tatt. Da tar skurringen helt over! Dette er noe de burde fikse, og eventuelt re-utgi filmen uten denne sjenerende feilen.

Drop Down and give me.... heck, just drop down!
Drop Down and give me…. heck, just drop Down!

Allikevel er det kult at filmen i det hele tatt eksisterer på blu-ray, og ekstramaterialet på disken er jo verdt kostnaden alene! Særlig featuren «Scream Queens: Horror Heroines Exposed» er en fornøyelig time i godt lag med flotte, legendariske damer som Linnea Quigley, Michelle Bauer, Lynn Lowry, Adrienne King osv. Anbefales!

terning_tre

 

https://www.youtube.com/watch?v=Cy0NXVsU4-M

 

Legg igjen en kommentar