dead_bait_logo

Regi: Doug Lee (aka Lars-Erik Lie) – Utgiver: Violence Production/3F (YouTube)

Lars-Erik Lie er lidenskapelig opptatt av å lage film. Inspirert av alt som rører seg innen horror og exploitation, driver han sitt Violence Production, hvor han får utløp ved å lage korte amatørfilmer i Trysils dype skoger. Fra før har vi fått titler som «Salvation 2: Revenge of Antichrist», «Hypnagogia» og ikke minst spillefilmen «The Thrill of the Kill» (som vi omtaler i vår Norsk Spesial #1). Nå er han igjen aktuell med en ny kortfilm, nemlig «Dead Bait». En film hvor Attack of the Killer Kast er kreditert som co-produsenter!

Filmen handler om Lisa (Emy), en ung dame som er på løpetur langs en landevei. Solen steker, og etter hvert går hun tom for drikkevann. Dette gjør henne ør og svimmel, noe som skildres med en bisarr scene med noe merkelige, blinkende effekter, og en mumlende Lisa i en mobiltelefon uten dekning. I mellomtiden møter vi filmens andre karakter, Trygve (Memnock), en landsbyidiot ute på fisketur. I desperasjon etter å kjøle seg ned legger Lisa ut på en svømmetur, in the nude. Dette oppdager sportsfiskeren, som storkoser seg med å spionere på den smekre, nakne damen. Men når Lisa i ørska drukner, går det i ball for tullingen. En feilslått redning senere finner han seg selv alene med en dødsfin (sic!) og naken kvinne. Og herfra tar det helt av! Trygve finner ut at han nå kan få seg litt, og setter i gang med å skjende liket. Men det viser seg jo fort at dama ikke er død allikevel, og prøver knurrende å krabbe avgårde! Etter å ha smukket til ho i bakhodet med en vedkubbe, kan dog forlystelsen fortsette. Og uten å røpe filmens «sjokkavslutning», kan det jo innrømmes at Lisa fortsatt ikke er død!

Rumpa som ble for sterk kost for enkelte skrekkentusiaster!
Rumpa som ble for sterk kost for enkelte skrekkentusiaster!

«Dead Bait» er, i alle ordets meninger, en amatørfilm. Skuespillet er ikke-eksisterende, og manuset er tynnere enn papiret det kanskje er skrevet på. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om dette er vågalt, eller dumdristig. Lars-Erik (eller Doug, som han kaller seg denne gangen) vil så sterkt, men har ikke midler til å få til det han virkelig vil. I mine øyne er dette et steg ned fra «Hypnagogia», en film som fungerte tidvis godt, med flott lyssetting og egen stemning. Allikevel har «Dead Bait» en viss sjarm. Den tørr og ta’n helt ut, noe få andre her til lands gjør. Enkelte scener har også veldig bra stemningsmusikk. Det er bare så synd at helhetsinntrykket virker uferdig og til tider barnslig.

Se hva jeg fant i tyttebærskogen!
Se hva jeg fant i tyttebærskogen!

Det er vanskelig å sette karakter på amatørfilmer. Forutsetningene er helt annerledes med et null-budsjett, enn hvis man har penger og et helt team rundt seg. Det beste jeg kan gjøre er å anbefale deg å sjekke ut filmen selv. Du finner den på Violence Production sine egne hjemmesider, og den ligger ute på YouTube. Personlig gir jeg like mange makis som filmen leverer!

terning_to