dead_bait_logo

Regi: Doug Lee (aka Lars-Erik Lie) – Utgiver: Violence Production/3F (YouTube)

Lars-Erik Lie er lidenskapelig opptatt av å lage film. Inspirert av alt som rører seg innen horror og exploitation, driver han sitt Violence Production, hvor han får utløp ved å lage korte amatørfilmer i Trysils dype skoger. Fra før har vi fått titler som «Salvation 2: Revenge of Antichrist», «Hypnagogia» og ikke minst spillefilmen «The Thrill of the Kill» (som vi omtaler i vår Norsk Spesial #1). Nå er han igjen aktuell med en ny kortfilm, nemlig «Dead Bait». En film hvor Attack of the Killer Kast er kreditert som co-produsenter!

Filmen handler om Lisa (Emy), en ung dame som er på løpetur langs en landevei. Solen steker, og etter hvert går hun tom for drikkevann. Dette gjør henne ør og svimmel, noe som skildres med en bisarr scene med noe merkelige, blinkende effekter, og en mumlende Lisa i en mobiltelefon uten dekning. I mellomtiden møter vi filmens andre karakter, Trygve (Memnock), en landsbyidiot ute på fisketur. I desperasjon etter å kjøle seg ned legger Lisa ut på en svømmetur, in the nude. Dette oppdager sportsfiskeren, som storkoser seg med å spionere på den smekre, nakne damen. Men når Lisa i ørska drukner, går det i ball for tullingen. En feilslått redning senere finner han seg selv alene med en dødsfin (sic!) og naken kvinne. Og herfra tar det helt av! Trygve finner ut at han nå kan få seg litt, og setter i gang med å skjende liket. Men det viser seg jo fort at dama ikke er død allikevel, og prøver knurrende å krabbe avgårde! Etter å ha smukket til ho i bakhodet med en vedkubbe, kan dog forlystelsen fortsette. Og uten å røpe filmens «sjokkavslutning», kan det jo innrømmes at Lisa fortsatt ikke er død!

Rumpa som ble for sterk kost for enkelte skrekkentusiaster!
Rumpa som ble for sterk kost for enkelte skrekkentusiaster!

«Dead Bait» er, i alle ordets meninger, en amatørfilm. Skuespillet er ikke-eksisterende, og manuset er tynnere enn papiret det kanskje er skrevet på. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om dette er vågalt, eller dumdristig. Lars-Erik (eller Doug, som han kaller seg denne gangen) vil så sterkt, men har ikke midler til å få til det han virkelig vil. I mine øyne er dette et steg ned fra «Hypnagogia», en film som fungerte tidvis godt, med flott lyssetting og egen stemning. Allikevel har «Dead Bait» en viss sjarm. Den tørr og ta’n helt ut, noe få andre her til lands gjør. Enkelte scener har også veldig bra stemningsmusikk. Det er bare så synd at helhetsinntrykket virker uferdig og til tider barnslig.

Se hva jeg fant i tyttebærskogen!
Se hva jeg fant i tyttebærskogen!

Det er vanskelig å sette karakter på amatørfilmer. Forutsetningene er helt annerledes med et null-budsjett, enn hvis man har penger og et helt team rundt seg. Det beste jeg kan gjøre er å anbefale deg å sjekke ut filmen selv. Du finner den på Violence Production sine egne hjemmesider, og den ligger ute på YouTube. Personlig gir jeg like mange makis som filmen leverer!

terning_to

3 Replies to “Dead Bait (2016)”

 1. Må nesten kommentere litt her. Ikke ofte jeg kommenterer anmeldelser på mine egne filmer, men her tror jeg det er på sin plass. 🙂

  For det første er det kult at filmen får en review, så takk for det! For det andre så er nok anmelder, Kurt Morgan, blitt litt lurt av filmen. Det er jo en ÅRSAK til at Lisa oppfører seg som hun gjør, og det er heller ikke slik at ho blir svimmel pga. at ho er tom for vann. Det som EGENTLIG skjer her, er at Lisa er smittet av et ukjent virus, og viruset gir ho spinnvilt sterk feber, tåkesyn, ho mister etter hvert taleevnen (se forsøket på å snakke i telefonen), og blir mer og mer desorientert. Vannet letter litt på feberen, fordi det kjøler ned kroppen.

  Når så Lisa, i sine feberfantasier, ser vannet i sjøen, så vil ho instinktivt dit, fordi vannet er det som lindrer feberen litt. Viruset dreper henne så i vannet, og Trygve stakkar, ender opp med ei død og naken dame, men er ho virkelig død?

  DEAD BAIT tvinger seeren til å tenke litt. Det gis ingen veldig klare spor på HVORFOR Lisa oppfører seg som ho gjør, annet enn at man ser det tydeligvis er noe «gæli» med ho. Dette ser man i starten av filmen, og man ser det etter hvert når Trygve forsøker å få liv i henne. Under voldtekten så våkner ho jo til live igjen, men ho reagerer ikke som «vanlige damer» ville gjort, nemlig med å hyle og skrike. I stedet så knurrer og freser ho som et dyr, og DET i seg selv burde tilsi hva som er på gang her. 🙂

  Kurt Morgan har jo gjort et ærlig forsøk på å analysere DEAD BAIT, men har nok ikke «sett» den egentlige storyen bak alt. Kan hende det er min feil, at jeg har vært for vag, og lagt for få klare hendelser og spor inn, slik at folk ikke skjønner hva som er feil med Lisa. Men det er gjort med vilje, fordi jeg ville folk skulle finne ut av det selv, i stedet for at jeg skal detaljforklare absolutt alt som skjer. Men nå sitter jeg altså her og detaljforklarer allikevel. Det må være skjebnens ironi, hoho! 🙂

  Antageligvis må man se filmen flere ganger, og legge merke til de små detaljene. ALT som skjer i filmen, skjer for en grunn. Den er gjennomtenkt hele veien, og det ligger «spor» flere steder, men man må som sagt tenke hardt for å se dem i sammenheng.

  Ok, for å avslutte her. 🙂 Jeg får evt. vurdere hvordan jeg promoterer filmen fremover, hvis det viser seg at flere ikke skjønner storyen. Det er jo litt dumt om hovedpoenget her skulle gå folk hus forbi. Jeg hadde håpet at folk «tok» storyen, spesielt satt i sammenheng med tittelen, tingene som skjer med Lisa, og hvordan hun reagerer når hun våkner til live igjen.

  ALT skulle egentlig være klart som dagen, at dette har med de «levende døde» å gjøre, men kanskje er det ikke det allikevel, og da må jeg i så fall ta det på min kappe. Da har jeg vært for vag i å legge «synlige spor» til publikum.

  Ok, dette ble fryktelig langt, og det er sikkert ikke mange som har orket å lese helt ned hit, men jeg synes det var greit å få frem dette poenget her, og forklare litt mer detaljert rundt filmen, etter som Kurt nok ikke så den virkelige storyen bak DEAD BAIT.

  Mvh
  regissør Doug Lee/Lars-Erik Lie

 2. Her holder det ikke med gult kort, rødt kort med deg å rett på benken. Tydelig att anmelderen har undervurdert og misforstått filmen. Å att han ikke har sett de spor og tegn i filmen som viser hva som har skjedd med Emy. Også amatør produksjoner kan utfordre seeren til å tenke litt. Anmeldelsen står til terninkast 2

Legg igjen en kommentar