517

Regi: Robert Houston – Utgivelse: Njutafilms (DVD)

Hva får man dersom du blander hevn, et sinn fyllt av aggresjon og et samurai sverd? Svaret er Lone Wolf! Da en ondskapsfull shogun dreper Wolf`s kone, skal det skal vise seg og være starten på en blodig reise. Bli med Lone Wolf og hans sønn Daigoro på tidenes hevntokt.

shogun 2
En kopp te gjør godt, før det braker løs.

Lone Wolf, som opprinnelig var bøddelen til den onde shogunen i Japan, ble ansett som den beste på sitt område. Med sitt sylskarpe samurai sverd, har han halsugget over 130 mennesker i sin trofaste tjeneste. Etterhvert blir forholdet mellom dem temmelig anspent, å shogunen sender sine beste ninjaer ut på oppdrag for å drepe Lone Wolf. Dette går ikke helt etter planen. Istedet er det hans kone som blir drept. For Wolf er dette en krigserklæring. Da han omringes av samuraikrigere i sitt eget hjem, tilbys han frihet på en betingelse. Han må ut i duell mot Kurando, shoguns sønn. Fylt av blodtørst og hevn, klarer han å drepe Kurando. Men løftet om frihet holdes ikke…

Lone-Wolf-and-Cub-Boxed-Set
Ut på tur, alltid sur..

Han bestemmer seg så for å legge ut på en reise. Med sin sønn i vogna og samurai sverdet på styret, er det klart for tidenes drapsparade. Det er personlig, det er hevn og ære. I mellomtiden rekrutteres mange samuraikrigere og ninjaer rundt om, i håp om å stoppe han en gang for alle. En etter en faller de for hans sverd. Både kvinner og menn. Kan han overhodet overvinnes? Vel, det er ikke mangel på forsøk på det iallefall.

SHOGUN-ASSASSIN2
Den satt!

Shogun Assassin er en sterk filmopplevelse. Den har alt fra såre øyeblikk til total råskap. En film med så mye blodsprut ser man ikke hver dag. Det er nok et forsøk på å vise hans egenskaper som samurai kriger, da han åpenbart treffer hovedpulsårer hos de fleste av sine motstandere. Det at et barn er med på denne reisen, gjør det enda sterkere. En far og en sønn med sterkt knyttede bånd, og etterhvert et uvanlig godt samarbeid. Ikke bare har filmen en god blanding av gore og kule kampscener, men også kjærlighet. Selvom blodspruten og gørra ikke ser like realistisk ut som det kunne gjort i dag, er ikke dette noe som faller negativt inn hos meg. Filmen har en herlig atmosfære, akkurat sånn en samurai film fra 70/80-tallet skal ha.

lone-wolf-and-cub-sword-of-vengeance-1972-movie-review-sword-through-neck-blood
Innertier..

Ideen bak denne filmen startet i 1972, som en filmserie delt opp i 6 filmer. Historien om «Lone Wolf and Cub». Hvor denne filmen er satt sammen og laget ut i fra de to første filmene fra serien. Filmene har senere blitt brukt som inspirasjon både i filmer, tegneserier og musikktekster. Shogun Assassin kom også ut på vhs i Norge på 80-tallet. Da under tittelen «Samurai Terror». Hele samlingen er utgitt ut på dvd, men ikke i Norge. Filmen hører hjemme i enhver hylle hos samurai glade filmelskere.

terning_fem

Legg igjen en kommentar