Mordum3
Kan noen ta hammeren og slå skaperne av denne filmen i hodet med den? Takk.

Regi: Jerami Cruise, Killjoy, Michael Todd Schneider, Fred Vogel, Christie Whiles.

Vanligvis så foretrekker jeg å skrive om filmer jeg liker, filmer som betyr noe spesielt for meg eller filmer som er lagd av regissører jeg ser opp til. Slik er det IKKE i dette tilfellet her. Man kan trygt si jeg avskyr denne «filmen» her (ja, jeg bruker ordet «film» i anførselstegn, fordi MORDUM strengt tatt ikke er verdig å bli omtalt som en film. Dette er ren og skjer møkk, i sin aller verste, stinkende form). Men, om du vil erfare dritt, spy, blod, hyling og skriking, banning hvert 3. sekund i 77 minutter til ende, krydret med voldtekter, drap, tortur osv. – i kombinasjon med null story, verdens verste filmfoto og en kvalitet som er så langt ned i rennestenen det går an å komme – ja, da kan du jo prøve å ta en titt på denne «shitbag`en» av en «film». Husk bare å ha rikelig tilgang på sterke tabletter og alkoholholdig drikke. DET trengs.

ToeTag Pictures, som står bak MORDUM, er et undergrunnsfilmselskap fra Pittsburgh i USA. Fred Vogel er det sikkert noen som har hørt om og det er da han som i all hovedsak er ansvarlig for dette her, selv om kredittene lister opp en hel stabbel med «regissører». MORDUM er film to i en trilogy som startet i 2001 med AUGUST UNDERGROUND, fulgt av AUGUST UNDERGROUND`S MORDUM i 2003 og AUGUST UNDERGROUND`S PENANCE i 2007. Filmene handler alle om akkurat det samme, og følger noen seriemordere som hyler og skriker, lemlester, voldtar og dreper. Alt er lagd etter «found footage» – prinsippet, dvs. det skal se ut som at det vi ser, er det som seriemorderne i filmen har filmet selv med sitt eget videokamera. Målet med serien har så vidt jeg har klart å finne ut, vært å lage det sjukeste og mest perverse man kan tenke seg på film, for å sjokke sokkene av folk. Og skal jeg si noe som helst positivt om MORDUM (selv om det smerter meg langt inn i sjelen å gjøre det..), så er det at spesialeffektene og sjokkeffektene i drapene/torturen, faktisk ser ganske så overbevisende ut til tider. Det ser realistisk ut mye av det vi ser mht. effekter, men det er nok det eneste positive jeg klarer å finne i denne stinkende møkkhaugen av en «film».

Mordum cover

En ting er at MORDUM skal være en «found footage» – sak, det KAN jo fungere, selv om det ofte ikke gjør det, og jeg kan også forstå at kamerabruk og kamerakvalitet neppe er i høysetet for noen spinnville seriemordere. Og med «litt godvilje» kan jeg til og med tilgi at bildet og kameravirringen er så elendig som det er, MEN skal jeg være ærlig så tror jeg ikke en gang mor mi, som aldri har holdt i et videokamera en gang, kunne klart å virre så JÆVLIG med et kamera som det disse folka her gjør!! Det kan virke som den som har ansvaret for kameraføringen er på et kontinuerlig 77 minutter langt epileptisk anfall, for maken til sjøsjuk kameraføring har jeg aldri sett. Skal man se denne «filmen» på en storskjerm, så er det vel bare å advare om fare for kvalme og spying, ikke pga. volden og torturen, men pga. den helt sinnssyke kameraføringen. Jeg nekter å tro at selv en seriemorder som er pumpet full av tabletter, metamfetamin og drapsrus, klarer å virre rundt så jævlig med et kamera som vi ser her. Det er faen knuse meg ikke mulig en gang!

Filmen ser også ut som den er en 5. generasjons VHS-kopi, så fullstendig ræva er bildekvaliteten. Antageligvis er det filmet med et VHS-kamera, men ikke en gang de VHS-kameraene jeg lagde kortfilmer med i 1994-1995, hadde så ræva kvalitet som det man ser her. Det virker som dem med vilje har forsøkt å ødelegge bildekvaliteten mest mulig, bare for at man da tror det ser «mer autentisk» ut. Faktum er at det bare ser enda mer irriterende ut, og sammen med den sjukt irriterende kameraføringen, så stiger irritasjonsfaktoren for hvert minutt man jobber seg gjennom MORDUM, og det er jaggu meg en JOBB å komme seg gjennom dette her, en vond, illeluktende, kvalmende og helvetes IRRITERENDE jobb!

Et eksempel på bildekvaliteten i MORDUM.
Et eksempel på bildekvaliteten i MORDUM.

Karakterene i filmen er enten komplette gærninger eller ofre for disse gærningene. Det hyles og skrikes, bannes, og les hysterisk gjennom hele jævla filmen. Man kan bli smårar av å forsøke å overleve de minuttene filmen varer, fordi karakterene i filmen er så forbannet irriterende at det eneste du ønsker, er at det skulle poppe opp en superhelt som umiddelbart kunne fjerne dem fra jordens overflate. Karakterene er SÅ irriterende, så totalt idiotiske at det blir bare vondt å se på. Å skjære seg i armen med en sløv barberkniv høres ut som mer «moro» enn å forsøke å føle noe annet enn et intenst hat og bunnløs irritasjon for figurene i MORDUM.

De fem hovedrollene i filmen er også de samme som er de fem regissørene som har ansvaret for denne møkkahaugen her. FEM REGISSØRER krevdes det altså for å kunne fullføre dette her!! Hva i svarte helvete har disse regissørene/skuespillerne drevet på med under innspillingen? Har dem gått på fylla gjennom hele produksjonen og måtte bytte på regien, siden de fire andre var så dritings at dem ikke var i stand til noe annet enn å skrike «fuck» eller å virre rundt med kamera? Jeg vet ikke, men det virker som om denne «filmen» her er resultatet av at 5 idioter bestemmer seg for å lage en sjuk film, og «vi driter i alt som heter story, karakterutvikling, logikk osv. La oss banne og le oss hysterisk gjennom hele filmen, mens det voldtas og drepes med jevne mellomrom. Det blir sikkert bra». Jeg antar tanken bak MORDUM er noe slikt som det der… Til og med en 13-åring kunne gjort det bedre.

Kveldsunderholdning for gærningene i MORDUM.
Kveldsunderholdning for gærningene i MORDUM.

Historie finnes det som sagt ingenting av, MORDUM er en samling klipp med hyling og skriking, litt mord, litt tortur, litt mer hyling og skriking, pluss banning hvert 3. sekund gjennom hele filmen, virre litt med kamera, litt mer mord og litt mer tortur. Ja, også litt mer hyling og skriking da…  Det er ikke noe plott i det hele tatt, det er ingen story, det er INGENTING. Og igjen, jeg kan forstå at man vil forsøke å gi inntrykk av dette er «råopptakene» fra video-tapen til noen seriemordere, men det finnes dæven knuse meg ikke en eneste seriemorder i hele verden som er i nærheten av idiotien vi ser presentert i MORDUM.

Nå må jeg innta noen sterke beroligende medisiner kjenner jeg, skal jeg orke å snakke noe mer om denne søppelfilmen her, fordi det er det den er, søppel i sin verste form. Det er mer interessant å stirre ned i en velfylt utedo enn det er å sitte å se på dette makkverket her. Man får mest av alt lyst til å klore ut sine egne øyne og slette all informasjon i hjernen som man har fått om denne «filmen» her. Dessverre kan den ikke «u-sees» og minnene man har brennemerket inn i hodet etter å ha sett denne shitbag`en av en film, vil aldri bli borte. Fy faen, som jeg angrer på at jeg satte meg ned for å se dette her….

Det er et metallband som heter «Scum of the Earth», og den tittelen passer perfekt på de som har lagd MORDUM, spiller i MORDUM, eller har noe som helst ansvar for den. Dette er rendyrket drit, ubehagelig, stinkende søppel fra ende til annen. Jeg skal aldri, aldri, aldri se denne «filmen» igjen, ei heller skal jeg utsette meg for nr. 1 og nr. 3 i denne trilogien. Jeg akter å bevare min mentale helse i noen år til, og det er nok ikke mulig hvis jeg skal rulle meg i mer menneskelig dritt og se de to andre filmene i denne trilogien. MORDUM var MER ENN NOK!! Hermed er dere advart. Hold dere LANGT UNNA MORDUM – ja, med mindre du VIL deg selv vondt da. Da er den «perfekt».

Karakter:
NULL makis. (Hadde det vært mulig å gi minuskarakterer, så hadde den fått det).

 

Legg igjen en kommentar