among-header

Regi: A. Bustillo & J. Maury – Utgivelse: Another World Entertainment, Blu-ray, region B

For en tid tilbake falt «Among the Living» ned i postkassen min. Tanken var at jeg skulle få anmeldt den i løpet av slash-vember her på attackofthekillerkast.com, men sånn gikk det desverre ikke til. Med en dobling i antall skrevne anmeldelser, to podcaster og til og med en aldri så liten video har slash-vember vært den mest hektiske måneden i denne sidens historie. Som en konsekvens av dette havnet «Among the Living»  i den etterhvert altfor store «skulle-ha-sett»-bunken, regner med alle har en slik?

Men nå er filmen sett, og for en film «Among the Living» er. For en film! Jeg skammer meg over at jeg lot denne lille franske perlen ligge og vente så lenge på at jeg skulle rive av  den plasten og slenge plata i spilleren. For da jeg først gjorde det, så ble jeg møtt av en godt skrevet, tight regissert, spennende og ikke minst skummel film. En film som innehar en nerve som jeg ikke har sett i skrekkfilmer på lang, lang tid.

Gutta Krutt
Gutta Krutt

«Among the Living» handler om Victor, Dan og Tom, tre skoleleie tenåringer som skulker siste skoledag for å heller gjøre morsommere ting, som å sitte i en eng og røyke sigaretter, starte en brann i låven til en bonde eller rett og slett bare slenge rundt på det nedlagte filmstudioet som ligger i skogen. Plutselig ser de en mann med klovnemaske slepe en kvinne etter seg inn i en av bygningene på nevnte filmstudio. Mannen oppdager guttene, som flykter i panikk. Men de har allerede sett for mye.

Hakeslepp
Hakeslepp

«Among the Living» eller «Auz jeux des vivants» som den heter på originalspråket er skrevet og regissert av duoen Alexandre Bustillo og Julien Maury som står bak filmer som «Inside» og «Livid», begge to filmer som er del av den nye franske bølgen av skrekkfilmer, som startet tidlig på 2000-tallet.

Makis.
Makis.

Jeg skal være såpass ærlig å innrømme at jeg ikke har fulgt særlig med på denne nye  franske bølgen av skrekkfilmer. Jeg så «Haute Tension» når den kom, ellers har jeg bare registrert at det har kommet filmer som «Martyrs» og «Frontiere(s)», i tillegg til Bustillos og Maurys «Inside» og «Livid», som på tross av at de har virket interessante på uforklarlig vis havnet i samme bunke som «Among the Living» også havnet i en dag i november.

«Among the Living» er en oppvisning i pur terror. Her gjøres det meste. Filmen er skummel, spennende og brutal. Den har fått meg til å se forbi åttitallet (som tross alt er det beste tiåret for film EVER!) og fått øynene opp for den nye bølgen med franske skrekkfilmer. Nå skal de ut av «skulle-ha-sett»-bunken og inn i Blu-Ray spilleren min. Jeg vet jeg er sent ute, men bedre sent enn aldri. Viva La France!

Karakter:
terning_fire

Legg igjen en kommentar