What-We-Do-in-the-Shadows

Regi: Jemaine Clement & Taika Waititi – Utgivelse: Another World Entertaintment (DVD)

Har du noen gang lurt på hvordan 4 vampyrer hadde klart seg i et moderne bo-kollektiv i New Zealand? Vel, her er svaret!

«What We Do In The Shadows» er en mockumentary fra skaperne av «Flight of the Conchords». Her møter vi 4 ganske forskjellige vampyrer, som har valgt å flytte sammen i et hus i Wellington, New Zealand. Viago er gruppens pertentlige dandy, og selvutnevnte leder. Deacon er den unge, rebelske vampyren, som ser ned på det meste som ikke passer inn i hans vampyrske levesett. Å yppe seg med varulver er for eksempel en favoritt. Vladislav er den gotiske vampyren. Han er glad i å ta seg godt ut, samt orgier. Han ble tidligere kalt Vlad the Poker! I kjelleren bor den 8000 år gamle Petyr. Petyr er en stillferdig nosferatu, som aldri forlater huset, og sjelden også kjelleren.

Feeeeeed Meeeeeeee!!
Feeeeeed Meeeeeeee!!

«Dokumentaren» tar for seg gruppens daglige gjøren og laden. Ett husråd fører til en anstrengende hisse-kamp når gutta diskuterer hvem sin tur det er til å ta den blodige, 5 år gamle, oppvasken. Hvordan ta seg godt ut, når en ikke kan se seg selv i speilet? Skal man legge ut håndklær på sofaen, og forhindre blodsøl, når man tar med seg ofre hjem? Er det mulig å finne kjærlighet ved første bitt? Fins det i det hele tatt jomfruer igjen i New Zealand? Dette, og mange fler, er de utfordringer som gruppen må ta stilling til.

"When you become a vampire, you become very sexy"
«When you become a vampire, you become very sexy»

«What We Do In The Shadows» er en hysterisk morsom film. Den er utrolig velskrevet, og det er fantastisk morsomt å se vampyrene slite med problemer bare en vampyr kan slite med. Som for eksempel Vlad, som en gang pleide å være en mester i å transformere seg selv til et hvilket som helst dyr, nå må innse at han ikke lenger får til dyrenes ansikt så godt, og at hans eget ansikt «henger igjen» når han prøver å bli til en katt! Gruppen er også sterkt uenige om å innlemme nye medlemmer i gruppen, men når de Petyr transformer Nick blir han noe motvillig tatt imot, mest fordi han kan skaffe gutta invitasjoner til byens nattklubber. Vampyrer kommer jo som kjent sjelden inn steder, fordi de må være invitert først!

Hello, ladies!!
Hello, ladies!!

Filmen fungerer på alle plan, og alt fra scenografi til musikk sitter som et skudd! Den er et friskt pust i hele den utdaterte vampyrfilmsjangeren, og serverer sleivspark og hyllest til sin egen sjanger. I Norge blir filmen distribuert via Another World Entertainment. Her er DVD’en anmeldt, og den er helt basic, uten noe som helst ekstra-materiell. Men AWE har også sluppet en 2 disc blu-ray utgave, som jeg regner med har en del ekstra å by på.

«What We Do In The Shadows» anbefales på det varmeste. Det er absolutt en av de morsomste filmene jeg har sett på lenge!

terning_fem

Legg igjen en kommentar