violent_cop bilde 1

Regi: Takeshi Kitano – Utgivelse: Another World entertainment, DVD Sone 2

Politimannen Azuma (Takeshi Kitano) er ikke helt som andre politimenn, han følger ikke loven og behandler kriminelle som han selv ønsker. En natt blir en stakkars gammel mann utsatt for vold av en gjeng med unge pøbelgutter. Azuma har fulgt med på hva som har skjedd og følger etter en av guttene for å så gi han juling. Samtidig tvinger han ham til å melde seg til politiet sammen med resten av guttene.

Dette er scenen hvor vi blir kjent med Azuma. Vi skjønner også at han er en kar som ikke nødvendigvis følger ordre og ikke er den mest forsiktige av politimennene. Azuma må hanskes med et hardt narkotikamiljø og ting blir ikke lettere da en av hans nærmeste venner og kolleger er må på dette. Azuma har også en søster som har vært innlagt på mentalsykehus og må ta seg av henne. Han lever med andre ord ikke noe lett liv i det kriminelle Japan.

" Det kommer aldri til å bli noe av dere når dere bare ligger der og later dere"
» Det kommer aldri til å bli noe av dere når dere bare ligger der og later dere»

Når man hører tittelen ‘Violent Cop’ så kan man tro at dette er en ultra-voldelig 80-talls action med masse eksplosjoner og mye skyting. Men faktum er at dette faktisk er et realistisk drama og skildrer livet til en politmann som lever på andre siden av samfunnet. Vi får et ganske bra innblikk i hverdagen til Azuma og det kan virke som om hans søster er det eneste han har av familie.  Det er blir ikke noe bedre når hans søster blir voldtatt av en av de verste narkobaronene i byen, det resulterer selvsagt i blodig hevn.

"Har du nå skjønt at det å røyke i ung alder ikke er lurt"
«Har du nå skjønt at det å røyke i ung alder ikke er lurt»

Utrolig nok inneholder filmen ikke en eneste eksplosjon,  noe som er typisk action filmer fra 80-tallet. Soundtracket i filmen har også en helt spesiell rolle i filmen. Det er med på å trekke filmen ganske bra opp. Takeshi Kitano har i tillegg til å spille hovedrollen også regi noe han mester stødig. Vi får fine lokasjoner og et utrolig dyktige skuespillere. Filmen kan være litt treg innimellom, men på den annen side er det lettere da å skjønne hva som foregår i filmen. Slutten er nok kanskje ikke den beste. Den kunne nok vært jobbet mer med. Ellers er resten blitt til en utrolig bra film som jeg anbefaler til alle som digger japanske filmer og 80-talls action.

terning_fire

 

Legg igjen en kommentar