anna_fritz_banner

Regi: Hèctor Hernández Vicens – Utivelse: Another World Entertainment (Blu-ray)

Anna Fritz er en av Spanias vakreste, og mest populære, skuespillerinner. Men en dag blir hun helt uforklarlig funnet død. På likhuset hun blir plassert i påvente av en oduksjon, jobber Pau. Han klarer ikke å dy seg, og sender bilder av liket til to av sine beste venner. Disse dukker så opp, etter et par linjer med kokain, for å ta en titt på kjendisen selv. Og hadde de bare nøyd seg med det…..

“The Corpse of Anna Fritz”, eller “El cadáver de Anna Fritz” som den heter på originalspråket, er en spansk film, skrevet, produsert og regissert av nykommer Hèctor Hernández Vicens. Dette er en film med lavt budsjett, og kun et fåtall skuespillere. På IMDB beskrives denne som en drama/thriller, og det kan jeg for så vidt si meg enig i. Dog, jeg mistenker at hensikten med denne var å lage en skrekkfilm.

Hmmm, kanskje jeg har er fot-fetisj allikevel?
Hmmm, kanskje jeg har en fot-fetisj allikevel?

Vi møter altså Pau (Albert Carbó), som nettopp har fått inn den vakre skuespilleren, Anna Fritz (Alba Ribas), på likhuset der han jobber. Her ligger hun, splitter naken, kun iført et laken, rett foran ham. Mon tro hva kompisene hans hadde synes om dette? Vel, han knipser et par bilder med mobilen, og sender til Iván (Cristian Valencia) og Javi (Bernat Saumell). Disse er på vei for å overtale Pau til å bli med på fest. Men siden Pau ikke er ferdig på jobb før midnatt, får de heller overtalt ham til å ta de med ned til liket av Anna Fritz. Og etter et par ekstra linjer med kokain får Iván en fryktelig ide; hvorfor ikke prøvekjøre liket?! Pau innrømmer at det ikke er første gangen han har gjort et sånt stunt, og disker til og med opp med gode tips til selve utførelsen! Sagt, så gjort! Iván klatrer opp først, mens Pau og Javi gjemmer seg på bakrommet. Sistnevnte er ytterst motvillig tilstede, mens Pau koser seg med å smugtitte. Han er neste mann i ilden. Men midt i akten skjer det uventede….. Anna åpner øynene!

Aldri et godt tegn at liket gråter når du voldtar det!
Aldri et godt tegn at liket gråter når du voldtar det!

Så hva gjør guttene nå? De har nettopp gått fra likskjending til voldtekt, med seg selv, og Anna som eneste vitner. Kommer dette ut i offentligheten møter de både fengselsstraff, og evig skam. Gruppen blir delt, og meningene om hva som bør gjøres er mange, imens Anna sakte men sikkert får tilbake litt kontroll over kroppens funksjoner. Vennskap settes på prøve, og faren for å bli oppdaget er høy på et travelt sykehus. Og snart kommer vel også nattevakten?

Godt vi fant denne sekken med papir, nå som jeg blør så forferdelig!
Godt vi fant denne sekken med papir, nå som jeg blør så forferdelig!

Denne filmen var helt ukjent for meg, før jeg fikk vottene mine på Another World Entertainments blu-ray-utgivelse. Jeg må innrømme at jeg har et ambivalent forhold til filmer på språk jeg ikke forstår. Men “The Corpse of Anna Fritz” leverer en original story, og er nok et friskt pust i en sjanger som har blitt liv vel navlebeskuende med årene. Jeg vil ikke beskrive filmen som noe særlig spennende, men den er også så kort (kun 77min) at du aldri rekker å kjede deg heller. Alba Ribas leveres en sterk rolleprestasjon som Anna, og er helt klart filmens sterkeste kort.

Det er ikke i den enden ho har pissa på seg!
Det er ikke i den enden ho har pissa på seg!

“The Corpse of Anna Fritz” havner veldig midt på treet. Den har et par logiske brister, og klarer aldri helt å nå et spenningsnivå en slik film bør. Allikevel er den å anbefale, nettopp fordi den leverer noe en ikke har sett alt for ofte fra før. Den lever ikke på jump scares og cgi-effekter, men på et artig konsept, og til tider godt skuespill. Den er tidvis godt filmet, og er stilfullt steril i utseendet. Så er du på jakt etter en annerledes thriller, så kan du gjøre verre enn å sjekke ut liket av Anna Fritz!

terning_tre

https://www.youtube.com/watch?v=APHAoHZFWi4

Legg igjen en kommentar