Da var vi endelig tilbake i Oppdal igjen, klare for Ramaskrik 2021. Bilturen opp gikk først i strålende solskinn. Men, jo nærmere Oppdal vi kom, så skjønte vi at været endret seg. Utover kvelden var det rett og slett en snøstorm som la sin hvite, våte ramme rundt første dagen på Norges største skrekkfilmfestival!

I skrekkens og snøens rike
I skrekken og snøens rike.

Vi ankom akkurat i tide til å få med oss ‘Sleepwalkers’, fra 1992. Her var det egentlig meningen at regissør Mick Garris skulle være årets hovedgjest. Men, en viss pandemi satt dessverre en stopper for det. Det var allikevel ordnet en forhåndsinnspilt introduksjon med mr. Garris, og etter visningen var han med live, via Zoom, for en aldri så kort Q&A. Mick har alltid slått meg som en utrolig trivelig fyr, og dette ble bekreftet her også, med en smilende regissør som svarte villig i vei om filmen, og karrieren generelt. ‘Sleepwalkers’ var et særdeles underholdende gjensyn for Kurt, og en flott jomfrutur for Chris. Dette er en undervurdert Stephen King film!

Mick Garris
Mick Garris, venn av både Stephen og Steven.

Så var det klart for åpningsfilmen på årets festival, nemlig Edgar Wright sin ‘Last Night in Soho’. Denne gikk både Chris og Kurt blindt inn til, dog med litt forventning om sort komedie og litt splatter. Det er vi er jo vant til fra Wright sin Cornetto-trilogi. Det vi fikk var en velregissert, stilfull spøkelseshistorie, med tidsreiser og 60-talls swag. Alt fra skuespill til foto, og ikke minst musikk fungerte perfekt. Absolutt en positiv overraskelse!

Snurr film!
Snurr film!

Siste film ut på festivalens første dag var ‘Don’t Breathe 2’. 8 år har gått siden handlingen i den første filmen, og hovedrolleinnhaveren er fortsatt blind, og får uønsket besøk. Også i denne er dynamikken mellom hvem som er antagonist, og hvem som er protagonist, skiftende. Dog er det nok litt vanskeligere denne gangen og holde med noen, da man allerede vet forhistorien til den blinde mannen. Alt i alt fungerer filmen like bra som den første, men med færre overraskelsesmomenter.

Etter endt sistefilm, så bar det “hjem” til vår air-bnb leilighet, i drivende snøføyk. Sjelden har Kurt og Chris sett mer ut som 2 Michelin-menn! Allikevel var vi strålende fornøyd med å være tilbake på Oppdal, og å ha sett 3 gode filmer. Vi fikk også hilst på nye og gamle kjenninger, så dette lover bra for resten av Ramaskrik 2021.

Legg igjen en kommentar