naked-lunch-mugwamp-weller

Regi: David Cronenberg – Utgivelse: Star Media Entertainment, DVD Sone 2

David Cronenberg (The Master Of Body-Horror) inviterer deg på lunsj i sin surrealistiske og absurde verden, der menneskekroppen blir nok en gang utsatt for de rareste ting.

Bill Lee (Peter Weller) er narkoman og insektsutrydder, narkoman på kveldstid og insektsutrydder på dagtid. Bill og kona ruser seg på giften han dreper insektene med, og ting går så galt at han skyter kona ved et uhell, noe som fører han inn i en verden full av levende skrivemaskiner, bisarr sex, menneskelignende insekter og noen rare skapninger som heter mugwumps.

"Hei jeg er en levende skrivemaskin"
“Hei jeg er en levende skrivemaskin”

Filmen åpner med at Bill dreper insekter, men han går tom for gift og finner ut at kona injiserer giften i kroppen, Bill blir avhengig av dette og som tidligere nevnt går ting galt. I denne scenen blir vi kjent Bill som er en ganske paranoid og merkelig type.

Filmen viser også hallusinasjoner og ettervirkning av rus på en genial måte. David Cronenberg sparer som kjent ikke på midlene, og denne filmen er et godt eksempel på det. For hvem vil vel ikke se et insektslignende menneske spise en mann?

"Sannheten bak melke produskjon"
“Sannheten bak melkeproduksjon”

Filmen er ganske så surrealistisk og merkelig, noe fansen kjenner fra før i filmene hans. Bisarr sex er noe du får se i Naked Lunch, en skrivemaskin som blir tilfredstilt og enda en skrive maskin som blir til et sexglad dyr.

Peter Weller er for mange kjent fra (Robocop), i denne filmen gjør han en kul rolle som er med på å trekke filmen mye opp, vet ikke helt om filmen har noen svakheter ved seg egentlig hehe. Flere kule karakterer som Tom Frost (Ian Holm) som ikke har noe imot at Bill koser litt med kona hans.

"Jaja så var jeg ikke dame allikevel"
“Jaja så var jeg ikke dame allikevel”

Naked Lunch er etter min menig Cronenberg sin beste og en av mine personlige favoritter. En av de beste filmene fra 1991 uavhengig av sjanger. Howard Shore sin musikk er meget bra og han er blant annet en gjenganger i Cronenberg sine filmer på musikkbiten. Naked Lunch er ikke akkurat en skrekkfilm, men mer et alternativt virkelighetsdrama med en liten klype med Body-Horror. Anbefales på det sterkeste.

terning_fem

https://www.youtube.com/watch?v=TCx4VN2FYpE

Legg igjen en kommentar