grotesk_tittel

Regi: Peter J. Bonneman – Utgivelse: Another World Entertainment

«Grotesk» er noe så sjeldent som en dansk amatør-splatter! Filmen er spilt inn på et null-budsjett, og tar mål av seg å være en hyllest til den tidlige splatter-bølgen, med filmer av regissører som Herchell Gordon Lewis, Olaf Ittenbach og Peter Jackson. Coveret skryter av at «Grotesk» er Danmarks svar på «Plan 9 from Outer Space».

Filmen handler om Frank, en eplekjekk kar som skal på campingferie ved kysten, nærmere bestemt ved Øresund, stredet mellom Danmark og Sverige. Her har han fått leid en campingvogn til spottpris, og han gleder seg til sommer, strand, øl og kanskje noen deilige damer? Frank har hørt at stedet er plaget med høye radioaktive verdier, men ingen vet helt hva årsaken bak radioaktiviteten er.

Kan noen gi ham en hjelpende hånd?
Kan noen gi ham en hjelpende hånd?

Det skal vise seg at en hemmelig ekspedisjon til månens bakside har gått galt, og romskipet, som har med seg et radioaktivt slim, har krasjlandet i Øresund. Slimet lekker ut, og den første som kommer i kontakt med det forvandles til et mutert monster! Dette monsteret er blodtørstig som få, og går absolutt berserk på befolkningen på campingplassen. Kun et S.W.A.T. Team fra USA kan redde dagen.

«Grotesk» prøver som sagt å være en hyllest til trash-filmer og b-filmer fra en svunnen tid. Filmer som «Bad Taste», «The Gore Gore Girls» og «Blood Feast» er inspirasjonen. Dette er også undergrunns-filmer, laget på mikro-budsjetter. Men disse filmene endte opp som kultfilmer og inspirasjonskilder nettopp fordi de hadde noe å tilby, noe nytt! «Grotesk» er ikke i nærheten av å gjøre det samme. De har rett og slett forsøkt for hardt å lage en dårlig film! Skuespillet er hinsides elendig, rekvisittene tåpelige og filmingen rotete. Det filmes laaaaange scener hvor vi kun følger karakterer som går rundt, og selv om filmen kun varer i 64 minutter, så klarte jeg å kjede meg!

I spy with my little eye...
I spy with my little eye…

Det er en og annen artig scene i «Grotesk», og effektene, på tross av å være latterlig dårlige, er til tider underholdende. For å oppnå en enda mer lavbudsjett-feel er filmen laget med et soft filter, og all dialog er med hensikt dubbet i ettertid, og da selvfølgelig dårlig synkronisert. Dette er altså ikke en utgivelse man trenger å snakke om bildekvalitet og transfer. Denne skal se dårlig ut.

Skal du lage en hyllest er det viktig å ikke gjøre skam på de du prøver å beære. I mine øyne makter ikke «Grotesk» å gjøre ære på noe som helst. Målet var nok å lage noe så dårlig at det ble bra, men de endte opp med en film så dårlig at den er…. dårlig. Det kan hende filmen hadde vært artigere å sett sammen med flere trash-film fans, og da med et par, tre bjørnunger innabords, så det er mulig jeg blir nødt til å prøve denne igjen ved en senere anledning.

terning_en

1 Reply to “Grotesk (2013)”

Legg igjen en kommentar