flesh for franken

Regi: Paul Morrisey – Utgivelse: Shock Dvd

Mary Shelley ville nok ha vridd seg i graven av denne perverse og groteske tolkningen av Frankenstein. Kunsteren Andy Warhol er produsent og selveste Antonio Margheriti mannen bak (“Yor – The Hunter From The Future”) har co-regi, og den litt mindre kjente Paul Morrisey har regi mens Carlo Rambaldi står for effektene, så her er det et ganske spesielt filmteam.

I denne tolkningen av Mary Shelley`s “Frankenstein” møter vi Udo Kier som den perverse Baron Frankenstein. Han bor i et stort slott i Serbia sammen med sin kone/søster og deres to barn. Baron driver med skumle eksperimenter i sitt laboratorium, og har som mål om skape et menneskelig monster. Han må da finne kroppsdeler som er perfekte nok til hans verk, han har også en kannibalistisk assistent som heter Otto, som ikke har noe i mot å smake litt på ofrene.

“Flesh For Frankenstein” er en fest av sleaze og gore og masse andre syke ting. Filmen har mye sort humor, og flørter en del med nekrofili, satt i en merkelig ramme. Udo Kier overspiller veldig som Baron Frankenstein og han gjør en glimrende god jobb som den sleazye baronen. Filmens oppbygning og handling er faktisk veldig bra, synes kanskje at den kunne ha brukt litt mer tid på og bli kjent med karakterene i filmen.

"Alle skal få smake"
“Alle skal få smake”

“Flesh For Frankenstein” var blant filmene på video nasty listen, og det er ikke så vanskelig å forstå! Her er det undertoner av incest, nekrofili og masse gore, godt hjulpet av effektene til Carlo Rambaldi. Barons assistent, Otto, er en artig liten skrue, med en voldsom lyst på menneskekjøtt og damer.

"Oi da jeg sitter vist fast"
“Oi da jeg sitter vist fast”

Dette er også en av de merkeligste adopsjonene av Frankenstein, og hvis du leter etter en gotisk skrekkfilm med mye stemning, og har svak mage for groteske saker så er dette ikke noe for deg. Jeg synes personlig at “Flesh For Frankenstein” er en litt mer fargerik versjon av det gotiske verket, og den går får å si det sånn ikke helt etter boka.

To Know Death You have to Fuck Life – Udo Kier.

terning_fem

https://www.youtube.com/watch?v=5-c2I4ADfnk

Legg igjen en kommentar