dead and jajaja

Regi: Gary A. Sherman – Utgave: Global Video, DVD Sone 2

“Dead & Buried” er en av mange filmer som var på den notoriske Video Nasty listen i England. Manuset er skrevet av Dan O`Bannon, mannen bak zombie-klassikeren “The Return Of The Living Dead”, og Ronald Shusett, en av manusforfatterne bak “Alien”. Regissør Gary A. Sherman har blant annen regissert skrekkfilmen “Poltergeist III” og action filmen “Wanted: Dead Or Alive”, med Rutger Hauer. Så her er det et skikkelig 80-talls stjernelag.

I den lille, tåkete byen Potters Bluff skjer det underlige ting. Folk som besøker byen blir drept på brutalt vis, men så dukker de plutselig opp igjen like fin og hel. Byens Sherif Dan Gillis (James Farentino) begynner å ane at det foregår noe mystisk, og han merker at flere besøkende dør og kommer tilbake. Enda verre blir det da han finner ut at hans kone og flere i byen driver med voodoo.

DEAD AND BURIED, Lisa Blount, 1981
“Klar for din daglige rutine med sprøyte i øye”

“Dead & Buried” kan beskrives som en blanding av “Twin Peaks” og “Night Of The Living Dead”. Filmens oppbygning er noe vag, og jeg syntes det kunne vært en litt bedre introduksjon av karakterene i filmen. Effektene er en av filmens mange styrker, for hvem vil vel ikke se en stakkar få en sprøytespiss i øyet, og en lege som får syre gjennom neseborene. Dette er en av mange effekt-høydepunkt i filmen. Det skal sies at selveste Stan Winston, som sto bak noe av effektene i “Alien”-filmene og “Pumkinhead”, her har laget de grufulle effektene, noe han fikk en Oscar for! Så det står det respekt av.

"Er ikke bra å sole seg uten solkrem"
“Er ikke bra å sole seg uten solkrem”

Skuespillet er helt brukbart, selv om noen gjør en litt svak jobb. Filmens slutt blir litt for tynn, og gir ikke særlig mening. Den kunne de ha jobbet mer med. Jeg føler på mange måter at “Dead & Buried” er en veldig undervurdert skrekkfilm. Den blir ikke så ofte nevnt sammen med de store klassikerne fra 80-tallet. Jeg synes den burde få mer oppmerksomhet enn det den har.

terning_fire

Legg igjen en kommentar