bone_tomahawk_banner

Regi: S. Craig Zahler – Utgivelse: Another World Entertainment

Det finnes vel ikke en filmsjanger som har lengre røtter i filmhistorien enn westernfilmen. Kanskje med unntak av skrekkfilmen da. Så hvorfor ikke kombinere de to? Det er nettopp det «Bone Tomahawk» gjør!

Vi befinner oss på 1890-tallet, på grensen mellom Texas og New Mexico, nærmere bestemt i den bittelille byen, Bright Hope. Her styrer sheriff Hunt (Kurt Russel), sammen med sine 2 deputy’s. Her følger man regelen; skyt først, og spør etterpå! Vi møter også Arthur (Patrick Wilson) og Samantha (Lili Simmons), et ungt, vellykket ektepar, som for tiden er mest opptatt å pleie Arthurs beinskade. På stedets saloon møter vi Brooder (Matthew Fox), en selvutnevnt playboy og revolvermann. Men denne kvelden dukker også en fremmed opp. Og det skal fort vise seg at han ikke nødvendigvis har helt rent mel i posen. Det ender med fengselsopphold, etter først å ha blitt skutt i benet av sheriff Hunt.

"We are poor lonesome cowboys"
«We are poor lonesome cowboys»

Men den fremmede fører med seg enda flere skremmende elementer. Samme natt kidnappes han, sammen med Samantha og deputy Nick, av indianere! Dermed er jakten i gang. Sheriff Hunt, Brooder, deputy Chicory og Arthur tar opp jakten. Men det skal vise seg at dette ikke er en vanlig stamme med indianere. Dette er kannibalistiske huleboere, som få har sett, og enda færre har unnsluppet deres varetekt!

Jeg heter Gunn, og tar den i munn.
Jeg heter Gunn, og tar den i munn.

«Bone Tomahawk» er avhengig av en del faktorer for å kunne fungere. Den må være både en god western, men samtidig også en god skrekkfilm. Det syns jeg regissør og manusforfatter, S. Craig Zahler, har fått til helt utmerket. Forestill deg en blanding mellom «Hateful Eight» og «Cannibal Holocaust», hvor westerndelen har et sterkt Tarantino-preg, mens horror-elementene er mer i ånd med de klassiske, italienske kannibalfilmene. Det at den også tør og «ta det helt ut» syns jeg løftet det hele. Indianerstammen er virkelig nådeløs, og ulik noen annen indianerstamme vi har sett på film før. Dermed unngås også politiske ukorrekte stereotyper. Filmer er forfriskende voldelig, og serverer brutale scener man ikke har sett før. Jeg vil ikke røpe for mye, med er du glad i gore, så er definitivt dette noe for deg!

For en tørrpinn!
For en tørrpinn!

Another World Entertainment fortsetter å sette opp kvalitetsfilmer på norske kinoer. Så er det opp til oss filmelskere å sørge for at de kan forsette med det. Westernfilmer er jo dessuten en sjanger som helt klart tar seg best ut på det store lerretet. «Bone Tomahawk» leverer så til de grader, og vil garantert gi deg en filmopplevelse som vil sitte i deg i lang tid fremover! Se den!

terning_fem

Legg igjen en kommentar