Black Christmas bilde 1
Regi: Bob Clark

Bob Clark lagde 29. filmer i løpet av sin karriere og han holdt på helt til 2007, og han døde i en bilulykke. Filmkarrieren hans var variert , men han lagde mest skrekkfilmer og komedier. Han var kjent for filmer som «Deathdream»,  «Children Shouldn´t Play with Dead Things», «Porky´s» og den undervurderte slasheren «Black Christmas».

«Black Christmas» regnes av mange for å være den første slasher-filmen ,men den blir sjeldent kreditert. Filmer som «The Texas Chainsaw Massacre», «Halloween» og «Friday the 13th» fårsom regel denne æren, men mange mener at «Black Christmas» var først.

De feirer jul i et kvinnelig studenthjem. Festen tar en brå vending da de får en telefon hvor en person sier perverse ting med kvalt stemme. Han ringer flere ganger og sier det samme. En av jentene for nok av det og skjeller han ut, og tilslutt avslutter han samtalen med at han skal drepe henne.

black christmas bilde 2
Jule-idyllen blir straks ødelagt etter et par uhyggelige telefoner.

«Black Christmas» er en creepy, men stemningsfull film. Filmen er  ikke særlig blodig, men det den mangler i blod tar den igjen med å være svært så realistisk.

blackchristmas bilde 3
Det skjer gufne ting i Black Christmas

Det kan virke som om Alfred Hitchcock har vært en av inspirasjonskildene til Clark.  Spesielt med tanke på atmosfæren og stemningen i filmen. Filmskaperen har selv uttalt at han synes den er mer en thriller enn en slasher.

Det er ikke bare Barb som er glad i å drikke.
Det er ikke bare Barb som er glad i å drikke.

Filmens karakterer spilles av kjente skuespillere som Olivia Hussey som Jess,  Margot Kidder som den noe alkoholiserte Barb og John Saxon som LT . Fuller.  Og det er helt klart John Saxon som gjør den beste jobben. Filmen er noe treg i lengden og handlingen er heller ikke den mest interessante,. Filmen et herlig soundtrack  av Carl Zittrer, creepy stemmning og ikke minst vell utførte og originale  draps scener og bare disse scene gjør filmen verdt alene.

Filmen er proppfull av julestemning og det er jammen ikke dumt å ta seg en julebrus til.

Enjoy.

Karakter:
terning_fem

Legg igjen en kommentar