april_fools_day_logo

Regi: Fred Walton – Utgiver: Paramount (DVD)

Aprilsnarr i gamle da’r… buksa full av kaviar! Eller blod? Ja, for det er jo slash-vember, tross alt. Så hvorfor ikke ta for seg en film om overgangen mars/april?

Du dør først. Nei, DU dør først. Nei, DUUU!
Du dør først. Nei, DU dør først. Nei, DUUU!

Muffy St. John har invitert et knippe av sine collegevenner til en fest på familiens hjem, plassert på en avsidesliggende øy. Selv om alle de inviterte er gode venner med Muffy, skal det vise seg at ikke alle ungdommene kjenner hverandre så godt. En stygg ulykke idet båten legger i land på øya, hvor en av de som jobber på ferja skader seg stygt og må fraktes i land med øyas eneste båt, legger en aldri så liten demper på festlighetene. Ungdommene er nå isolert, ute av stand til å forlate St. Johns familiested.

Sex og Twister samtidig var visst ikke en god ide allikevel.
Sex og Twister samtidig var visst ikke en god ide allikevel.

Men gjengen kommer fort over på andre tanker, som fyll, fest og ikke minst sex! Midt oppi moroa dukker det så opp merkelige ting på den enkeltes rom. Ting fra fortiden, vonde minner eller rett og slett skremmende effekter. Det er først når neste lik dukker opp at det går opp for dem at de har havnet midt oppe i et mordmysterium i beste Agatha Christie-stil. Da er det er ingen hemmelighet at de så én etter én blir tatt av dage, den ene mer oppfinnsomt enn den forrige.

Har jeg fått noe på øyet?
Har jeg fått noe på øyet?

«April Fool’s Day» høres på papiret ut som en A4 slasherfilm. Og, ja, den inneholder alle klisjéene en slasherfilm må ha. Kåte og feststemte ungdommer strandet på en isolert øy? Jepp, hørt det før! Men filmen er allikevel ganske så original, og uten å spolere alt for mye, så har den en slutt som gjør at det skiller seg kraftig ut i mengden. I tillegg er den meget godt skrevet, og de aller fleste skuespillerne leverer solide rolleprestasjoner. Stemningen i filmen er gjennomgående spennende, og musikk er sjelden brukt annet for å bygge opp scenen.

Du sa, "kort ved øra"?
Du sa, “kort ved øra”?

«April Fool’s Day» er ikke den mest blodige filmen i sjangeren, men den leverer et par kule gore-scener. Og det den ikke leverer av blod og gørr tar den effektivt igjen på spenning og ikke minst sjarm. Dette er en av de artigste slasher-filmene, og beviser at det må ikke være lavbudsjett, underground eller italiensk for å være underholdende. Dessverre har filmen fortsatt ikke blitt gitt ut på blu-ray, men Paramounts DVD-utgave leverer i det minste 5.1 Dolby Digital lyd, og 2.35:1 Anamorphic Widescreen bilde. Så har du ikke sett «April Fool’s Day» ennå, er det virkelig på tide!

terning_fem

Legg igjen en kommentar