video jajajaj
Regi: David Cronenberg – Utgivelse: Universal Studios (Blu-ray)

David Cronenberg, mannen som ga oss body-horror klassikerne “The Brood”, “Scanners” og, selvfølgelig, “Naked Lunch”, imponerer stort med sin sjette spillefilm. “Videodrome” er, etter min mening, blant hans beste filmer, men den er ikke for alle.

Max Renn (James Wood) er leder i Civic-TV, et kabel-tv selskap som spesialiserer seg på å bare vise sex og vold. Max blir en dag kalt inn til et møte med noen japanere som introduserer Videodrome for han, et program som viser såkalte snuff filmer og har enda drøyere innhold en Max har sett tidligere. Han blir interessert og kjøper programmet. Virkeligheten og fiksjon går i surr, og Max blir kastet inn i verden der TV holder på og gjøre fiksjon om til virkelighet.

Nok en gang har David Cronenberg klart å lage en surrealistisk perle som overgår det meste du har sett før. Filmens tema er kult. TV-program som dominerer samfunnet og kontrollerer mennesker, er meget spennende og Cronenberg får frem et godt poeng, og det er nesten skremmende at det faktisk kan bli sånn i virkeligheten.

"Hit me baby one more time"
“Hit me baby one more time”

“Videodrome” er en av hans beste filmer, og et bra eksempel på en body-horror film, en sjanger han var med på og skape. Menneskekroppen får nok en gang gjennomgå, med vhs-kassetter som man kan putte inne i magen, og til og med en tv som får menneskelige egenskaper. “Videdrome” inneholder mye samfunnskritikk, og viser en alternativ virkelighet hvor tv har mye makt.

Effektene er en av mange høydepunkter i filmen. Her har Cronenberg fått med seg selveste Rick Baker som står for de grufulle effektene. Howard Shore står for musikken, en av mange gjengangere i Cronenberg sine filmer. Gode skuespillere som James Woods og Debbie Harry, med andre ord her er det litt av et stjernelag.

video 2
“Fremtidens Tv”

James Wood gjør en av sine beste roller og spiller veldig bra. Et lite problem med “Videodrome” er at handlingen kan til tider skurre litt og ikke er så veldig godt fortalt. Hvis du liker David Lynch, David Cronenberg og sci-fi generelt så vil nok “Videodrome” falle i smak.

terning_fem

https://www.youtube.com/watch?v=M6AXQeCE9Rw

Legg igjen en kommentar