600px-Turkey_shoot_mg42_002

Regi: Brian Trenchard Smith – Utgivelse: Another world entertainment, DVD Sone 2

I en postapokalyptisk fremtid følger vi en gruppe fanger på vei til en øde fangeleir, i den tro at de skal rehabliteres og føres tilbake til omverdenen. Men denne fangeleiren er ikke som alle andre. Her inne straffes ting som graviditet med sterilisering og kasterering, å de som ikke følger reglene ellers, utsettes for kyniske straffemetoder. Stedet styres med jernhånd av den maktsyke overordnede Thatcher (Michael Craig) og hans brutale voktere. Her inne er mottoet “Freedom is obedience, confidence is work, work is life”, men noe lumsk lurer under overflaten. Paul og Chris (Steve Railsback, Olivia Hussey) er to av fangene vi følger i filmen. De forstår raskt at ikke alt er på stell i deres nye bosted. De sanne hensiktene avsløres da Thatcher kaller inn Paul og Chris sammen med en liten gruppe utvalgte fanger. De tilbys frihet, men den kommer ikke gratis. Reglene er enkle i spillet “Turkey shot” som i prinsippet er jakt for underholding. Der fangene slippes ubevæpnet ut i det “fri” etterfulgt av en gruppe tungt bevæpnede jegere. De som fremdeles har livet i behold ved solnedgang, belønnes med frihet. Det blir en hard kamp om liv og død, der oddsene er i jegernes favør. Kan fangene klare det umulige? Gjør deg klar for tidenes menneskejakt!

 

turkey-shoot
Hvem står for tur?

Turkey shoot er en hardnøtt av en film. Når den knekkes blir det nokså bra. Filmen er fra 1982, og handlingen er satt til året 1995. Den er ment å være en postapokalyptisk film, noe som ikke kommer særlig frem her. Men den har kvaliteter og en god underholdnings verdi. Da det kommer til skuespillerne og deres prestasjoner er det noe varierende, men jevnt over godkjent. Storyen er ganske enkel, noe som ikke er ødeleggende, da denne filmen ikke krever særlig mer i måten den er bygget opp på. Filmen har også flere scener med blod og gore som løfter underholdnings verdien noen hakk.

1527761__130371
Det psykologiske spillet tar på enhver

Konseptet som denne filmen er bygget på, har blitt brukt i flere filmer. Et eksempel er “The Running Man” fra 1987, med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen. Jeg finner konseptet ganske underholdene, der fanger blir jaget av psykopatiske jegere.

Min konklusjon: Dette er en underholdene film fra det glade 80-tall, med en god blanding av action, gore og trash! Det som skurrer litt for meg her, er at den postapokalyptiske biten som filmen blir presentert i. Den kunne vært fremhevet noe. Men alt i alt en severdig film som fungerer.

terning_fire

 

Legg igjen en kommentar