prowler7

Regi: Joseph Zito  – Utgivelse: Blue Underground, BLU-RAY, Sone Alle

«A prowler has been seen around the campus. And he may very well be dangerous…»

Med en heltinne som blir lettere betatt av alle i uniform, spesiellt den lokale politimannen og sjarmøren (utifra 80-tallets slasher-standard) Mark London, er det en skjebnens ironi at hun til stadighet snubler over en drapsmaskin i sin gamle militæruniform. Synd  at han mister hodet helt over henne…

Prowler11

Like etter krigen, under en frigjørende dansetilstelning, blir et ungt par brutalt myrdet med høygaffel. Utfra en del samtaler kan vi konkludere med at en av de hjemkomne soldatene har blitt forrådt av sin kjæreste, og at det er henne og den nye elskeren som blir myrdet.

Over 30 år senere blir det endelig stelt i stand ny dans ved samme skolen. Ungdommene raser rundt i vill kåtskap og kvalmende alkoholrus og blir slashet ned en etter en. Drapsmannen vader rundt i sin militæruniform med tildekket ansikt, bevæpnet med høygaffel, bajonettkniv og et forstyrret sinn. Hans kjære Rosemarys utroskap skal visst fremdeles hevnes – igjen og igjen.

Da Sheriffen skal på sin årlige fisketur ligger ansvaret på den unge deputy London, som helst ville ha harvet over college-jenter enn å lete etter en mulig drapsmann.

prowler2

I en tid da de fleste slasher-monster hadde creepy masker, funker «Prowler» meget bra i gammel militæruniform. Man får en ekkel følelse av et spøkelse fra krigen. Er noe med den hjelmen og kamuflert ansikt.

Lekker «slasher» som gir deg påfyll av kreative drap på film. Her er det god spenning og en stor porsjon blod. Plottet er like håpløst som de fleste filmer i sin sjanger, men så lenge SFX-maestro Tom Savini gjør jobben sin, er dette revnende likegyldig. Dette er et must for alle fans av sjangeren. Et av de få «slasher»-tilskudd uten noen oppfølger, ikke pga mangel på suksess, men heller antagonistens mangel på videre oppstandelse.

Filmen er godt regissert og klippet, skuespillet er ikke så ALTFOR ille det heller…

prowler5

Blu-Ray-en fra Blue Underground er litt kornete i de mørkeste scenene, men er ellers lekker på alle måter. Et fint audiotrack med regissør Joseph Zito & SFX-kongen Tom Savini gir litt artig påfyll. Også inkludert er Tom Savinis egne opptak rundt effektene, samt traileren.

Anbefales!

Karakter:
terning_fire

Legg igjen en kommentar