Fredrikstad Sci-Fi Festival

Dag tre av Fredrikstad Sci-Fi Festival bød på mye av det samme som de to første dagene serverte.

Gjengen fra 501st Legion Nordic Garrison var igjen på plass, til glede for nye tilskuere. Og tror du ikke Jørgen fikk tatt et bilde sammen med Boba Fett og Ku Klu…. eh…. en stormtrooper?

Attack of the Killer Clones
Attack of the Killer Clones

Messeområde var også i dag fylt opp med boder og selger, fra bla. Outland, Nerdeportalen og Reel Replicas. Her kunne du plukke opp t-shirts, film-effekter, plakater osv. Kulest var kanskje alle de fantastiske Star Wars replica figurene. Jørgen kjøpte Darth Vader kopp, mens jeg plukket opp en Jabba The Hutt bobble-head.

Cosplay aktivitetene var ikke like fremtredende i dag, naturligvis, da både worshopen og konkurransen var i går. Men det kom da allikevel noen cosplayere også i dag. Et artig innslag som krydret hele festivalen.

På gaming-siden stod bl.a. Mario Kart konkurranse og Dead Space på kartet. Og vi må jo også nevne at vår gode venn, Kim David Johansen, i løpet av natten vant Halo 2 konkurransen. Gamle gubber skyter best!

Hvor er David?
Hvor er David?

Film-programmet var nok det som stod mest i sentrum denne dagen. Jørgen og Chris så den norske dokumentaren, Supernerd, en film som presenterer det norske cosplay-miljøet gjennom Aleksander og Johan. Den ene er helt ny i gamet, mens den andre har litt mer erfaring. Dokumentaren fungerte godt, og både Chris og Jørgen har nå bestemt seg for å bli cosplayere. Noen forslag til hvilke karakterer de hadde passet til å være?

Den australske dokumentaren, Gameloading, falt ikke like mye i smak hos Jørgen, men Chris storkoste seg med Back to the Future på stort lerret! Artig at det er både nye filmer her, men også gode, gamle klassikere. Får vi foreslå Alien-maraton til neste år? Dagen i dag avsluttes med Terminator, for min del i alle fall. Nok en klassiker som jeg regner med at gjør seg godt på et stort lerret.

Innspilling av podcast som kommer 14. mai
Innspilling av podcast som kommer 14. mai

Fredrikstad Sci-Fi Festival må sies å ha vært en suksess. Det er allerede bestemt at det blir ny festival til neste år, og jeg tror alle som har vært innom her i år gleder seg til det. Chris, Jørgen og undertegnede har i alle fall kost seg med de aktivitetene og filmene vi fikk med oss. Vi har opplevd et nytt miljø vi ikke visste så mye om på forhånd (cosplay), sett filmer nye filmer vi har virkelig satt pris på, samt gjensyn med en del klassikere. Med andre ord: Det er gøy å være nerd!

Legg igjen en kommentar