Scouts Guide to the Zombie Apocalypse
Regi: Christopher Landon – Utgave: Nordisk Blu-ray

Filmen åpner med at en ung mann vasker gangen i et bygg med musikk på ørene. Det gjør at han bryter ut i både sang og dans. På et rom ved siden av jobber en forsker i fred og ro. Vaskemannen kommer inn til forskeren og spør om han skal sveipe over gulvet. Forskeren svarerer at det passer fint så lenge han ikke rører noe. Men vaskeren snoker litt rundt og finner en mann som holdes i livet med en maskin og klarer å klusse til maskinen. Alt ender i at mannen dør og våkner igjen til livet som zombie og biter vaskemannen.

I neste scene klippes det til en eldre spedier leder som forsøker å rekruttere ny speiderrekrutter. Her er det ikke nerder, men speidere som skal til pers. De lever i ‘sølibat’ i et liv uten fest og damer. Men de drømmer om å en deg bli del av festingen til de andre kameratene på skolen. Men de tre speiderguttene som er igjen av ‘stammen’ forsøker å ha det moro i teltet i skogen. På kvlden sniker gutta seg av gårde dra på fest de tilfeldigvis ble invitert til. Men det er bare det at når de kommer ut av skogen er det omtrent folketomt rundt byen. Deres første tanke er å snike seg inn på strippebaren, der får de seg en overraskelse når de finner ut at de som jobber der er blitt zombifisert. Sammen med en servitør begynner de å kjempe mot zombiene som plutselig åpenbarer seg over alt hvor de beveger seg.

Jeg visste ikke hva jeg skulle kunne forvente av filmen på forhånd. Det er en leken og lett stemning i filmen og det blir også tid til mye humor mellom slagene. Dette er som Superbad bare langt i fra like morsom og med zombier. Alt føles noenlunde rett frem og manuset er ikke akkurat veldig bearbeidet, men dette henger helt okei i sammen. Har sett en del zombiefilmer og denne er ikke blant de beste, men heller ikke blant de dårligste. Dette er med andre ord grei skuring fra begynnelse til slutt.

Zombiene ser ikke helt like ut som vanlig. De har blå blodårer og etterhvert får de også blod i fjeset etter å ha bitt andre. Men i forhold til mange zombier så kan disse også halvveis løpe og bevege seg okei raskt. De er ikke like kickass og bad som Nazizombiene i Død snø, men de gjør jobben sin og er gode på å bite folk rundt i byen, bare ikke de smarte speiderguttene. Zombiene virker også okei smarte og reagerer ikke bare på lyd og lys. Det er mange forskjellige zombieopplevelser. Vi får til og med se nakne zombiebryster og en av gutta blir reddet av noe spesielt som en zombiepenis. Men det er ikke bare mennesker som blir smittet av zombienes bitt.

Filmen begynner litt tamt og blir mer og mer morsom etterhvert. Dette er og blir en tenåringszombiesplatter. Det er mye fokus på det seksuelle. Det er noe ved de jomfruelige speiderne i møte med de nådeløse zombiene som gjør dette okei severdig til tider. Det er noen morsomme scener som når en av gutta får en av zombiene til å synge Britney Spears. Eller zombier som hopper på trampoline og dermed kikker inn vinduet. Tilstanden blir villere og villere etterhvert som filmen skrider fremover. Filmen har noen forklaringsproblemer underveis, Som hvorfor hvorfor nærmest alle er blitt til zombier, og ikke noen er spart. Særlig rart er det når eldre damer innomhus er blitt zombifisert.

Så hvor hardcore er denne filmen? Joda, den forsøker. Enkelte scener nailer den og andre igjen blir for enkle. Zombieeffektene er passe bra gjennomført, men det ser ikke alltid like bra ut mot slutten der mange zombier blir splattet. Vi ser mot slutten at filmen har hentet inspirasjon fra selveste Peter Jacksons Braindead mot slutten. Noen ganger føles filmen også litt overtøysete og filmskaperne vet ikke helt hvor balansen går hvor humorenskal begynne og skrekken skal overta. I mine øyne er dette mer komedie enn skrekk. Man skal være ekstremt fintfølende for å føle grøss over denne filmen. Noe blod er det, men ikke særlig problematisk i den retningen.

Konklusjon
Handlingen er litt for enkel. Man skjønner litt for lett hva som kommer til å skje. Alle har sin åpenbare hensikt i filmen og det ødelegger litt. Aldersgrensen er i alle fall satt til 15 år. Og det stemmer nok at for tenåringer som ikke er så bevandret i horrorverdenen så kan dette muligens funke. Det samme gjelder nok om man ikke tar filmen så ‘blodseriøst’. For min del synes jeg filmen gav meg noen positive øyeblikk. Jeg lo av noen scener og likte en del av det jeg fikk servert. Kanskje filmen forsøker litt hardt å blidgjøre noen ganger. Jeg ruller derfor en sterk treer for en lett film som er fult severdig for en tanketom kveld.

Karakter:
terning_tre

[Omtalen ble opprinnelig skrevet for Skrekkfilm-spalten til Filmfront.no]

Legg igjen en kommentar