“Riverso” er tittelen på en ny kortfilm, i regi av Magne Steinsvoll (“O’Hellige Jul”, Killungard”). Denne gangen har han satset på sort humor, typen beksvart! Her møter vi far og sønn, Olav og Rune, som lever i kummerlige kår, grunnet spillegalskap. Men, selv de minst bemidlede av oss har vel rett til å kose seg litt engang iblant?

Det er jeg som er Okken Bom!

For hva gjør man når man ikke har nåla i veggen, elsker cowboyfilmer, men ikke har råd til TV? Hvordan underholder man seg når man bor i et falleferdig hus i skogen, og kun har råd til å spise lapskaus hver dag, til alle måltider? Hva kan toppe en rånerunde i pickupen, når byens andre innbyggere ser på deg som en vaskekte, norsk redneck? Jo, man kidnapper ei lokal skjønnhet, holder henne fanget i kjelleren, og gambler om hvem sin tur det er til å kose seg med henne!

Ekstraservice?

“Riverso” er som sagt en kortfilm, hvor humoren står i hovedsetet (eller bak på pickup-planet). De 2 hovedfigurene kan virke karikerte, men jeg tror ikke Magne har lett så veldig langt fra sine egne trakter, for å finne inspirasjonskilder til de. Det hele forsterkes av dialekten, lokasjonene og hele settingen. Jeg sliter litt med å forstå viktigheten av spilleavhengighetspremisset her, da man egentlig ikke hadde trengt å ha noe forklaring på hvorfor Rune og Olav bor som de bor.

Vil du ha mer slappskaus, søtnos?

Hele plottet bygger opp til en grande finale, hvor våre 2 anti-helter får som fortjent. Dessverre blir dette noe av et antiklimaks. Man forstår langt i forveien hva som kommer til å skje, og da håper man jo på at det skal skikkelig smelle! Det gjør det aldri. Magne Steinsvoll har jobbet på filmer med gode splatter-effekter før, og her syns jeg nok at denne ekspertisen kunne vært hentet inn til å avslutte “Riverso”. Jeg skjønner at det hele nok handler om økonomi, men man sitter uansett igjen med en litt uforløst følelse.

Filmen ser bra ut, og det er flotte lokasjoner her. Hovedkarakterene spiller også bra, uten egentlig å ha så mye å ta seg til. Starten her lover godt, og jeg liker den mørke humoren. Skulle som sagt bare ønske at man fikk litt mer bang-for-the-buck mot slutten.

Terningkast: 2

Legg igjen en kommentar