screaming_header1
Regi: Bruce Campbell – Utgivelse: Anchor Bay Entertainment, DVD, Region 1

Hele 19 år skulle det gå før b-film legenden Bruce Campbell fikk realisert drømmen om å regissere sin første spillefilm. En film basert på en idé som Campbell har hatt siden midten av åttitallet. En film han endelig fikk festet til celluloid i 2005.

Filmen er spilt inn i Bulgaria. Først og fremst for å spare kostnader. Som en konsekvens er også handlingen lagt til Bulgaria, og FOR en handling. Her flørtes det vilt og hemningsløst med b-filmer. Men “Man with the Screaming Brain” er ikke bare en hyllest til b-filmer, men også en vaskeekte b-film. Med Bruce Campbell! Hva mer kan man ønske seg?

Kanskje det ikke var så god idé likevel å kjøre gjennom Gipseytown?
Kanskje det ikke var så god idé likevel å kjøre gjennom Gipseytown?

The King of chins (Campbell) spiller den navlebeskuende, styrtrike, amerikanske William Cole som er direktør for et stort farmasøytisk firma.
På en tur til Bulgaria for å se på et mulig finansieringsprosjekt havner Cole i trøbbel. Han blir slått ned av en giftesyk sigøynerkvinne og blir senere erklært hjernedød på sykehuset.

Campbell er ikke hjernedød lenge. Dr. Ivanov, som best kan beskrives som en gal vitenskapsmann (Stacy Keach) og hans assistent Pavel (Ted Raimi) bringer han tilbake til live ved å skifte ut hans ødelagte hjernehalvdel med en død, russisk taxisjåfør sin.

Mann med skrikende hjerne og en bart som rocker!
Mann med skrikende hjerne og en bart som rocker!

Det oppstår mange artige situasjoner hvor disse to personlighetene i samme kropp ikke greier å samarbeide. Blant annet er det en scene hvor de skal bestille seg en drink og de ikke greier å bli enige om de skal ha en shot med whiskey eller vodka. De bestiller begge. De greier heller ikke bli enige om hvilken de skal drikke først. Det mest naturlige da blir at den armen som først rekker frem til sin drink vinner. Resultatet blir at Cole får begge drinkene rett i fleisen samtidig.

Tatoyta er så gifteklar at hun gifter seg med seg selv... Seriøst!
Tatoyta er så gifteklar at hun gifter seg med seg selv… Seriøst!

Etter hvert greier de to å samarbeide om et felles mål. Begge to er drept av samme kvinne: den giftesyke sigøynerkvinnen Tatoya (Tamara Gorski). Så de oppsøker henne for å få sin hevn.

Bildekvalitet
Bildekvaliteten på utgaven fra Anchor Bay er ganske så kornete og har en del filmgrain, men personlig ville jeg ikke hatt det på noen annen måte. Filmen kler å være grainete og møkkete og det passer godt med lokasjonene filmen er spilt inn i.

Lyd
Lydmessig får vi servert et lydspor i DD 5.1 og 2.0. Lyden er helt grei og ikke noe å klage på.

Ekstramateriale
På DVDen er det tre featuretter, “Bruce, Brains And Bulgaria”, “Brain Surgeons: Making The Screaming Brain” og “Neurology 101: Evolution of the Screaming Brain”.
Vi får også presentert en bio av Bruce Campbell samt et storyboard og tegneserie-galleri.

Rosinen i pølsa her er kommentarsporet med Bruce Campbell og produsent David M. Goodman. Her får vi et veldig informativt og underholdende lydspor hvor vi får et innblikk i produksjonen. Mye interessant her.

“Man with the Screaming Brain” er en hyllest til alt fra slapstick ala The Three Stooges og Frankenstein til b-filmer og science-fiction. Alt i alt en veldig underholdende film, som er full av galskap og humor. Et MUST om du er Bruce Campbell fan. Og hvem er vel ikke det?

Hail to the king, baby!

Karakter:
terning_fire

Legg igjen en kommentar