3659159783_664cbf6f38

Regi: J. Lee Thompson – Utgivelse: Columbia Pictures (DVD)

Virginia Wainwright (Melissa Sue Anderson) forsøker å finne balansen i livet. Hun sliter med hukommelsestap og de få minnene som kommer tilbake er ikke særlig hyggelige. Da en psykopatisk morder dreper flere av vennene hennes, renner begeret over og hun strever med å skille mellom drøm og virkelighet. Hvem er morderen? Er Virginia neste offer, eller er det kanskje hun som er morderen?

happy-birthday-to-me-1981-blood
Det var da voldsomt til hodepine da!

«Happy Birthday to Me» er en slasher fra det gyldne 80-tallet. En underholdene film som er bygget på en story som veldig mange andre slashere fra nyere tid også er. En gjeng med ungdommer og en morder vi ikke aner hvem er, som jager dem. I denne filmen fungerer det godt, og man får en god slasher-feeling. Og nettopp det er en sterk side ved denne filmen, den har den rette atmosfæren. Filmen vekker en liten «detektiv» i den som ser på, da man ikke aner hvem morderen er. Dette er et spenningsmoment som hever underholdningsverdien betraktelig. Uhyggelige mordutførelser, blandet med mystikk og spekulasjoner, er en «killer» kombinasjon.

På menyen i dag...
På menyen i dag…

Skuespillerne i filmen gjør en god jobb, og her er det flere profilerte navn. Foruten nevnte Melissa Sue Anderson, som blant annet spilte i tv serien «huset på prærien» i perioden 1974 – 1981, kan jeg nevne navn som Glenn Ford, som spilte i mange filmer og mini serier på 60 og 70 -tallet. Han spilte også en rolle i «Supermann» fra 1978. Et navn til som er verdt og nevne er Matt Craven, som har spilt i utallige store filmproduksjoner. Ofte i mindre roller, å her blir listen lang: «K2» (1991), «Rødt hav» (1995), «Dragonfly» (2002), «Deja Vu» (2006) For å nevne noen. Jeg synes også regissøren har gjort en god jobb her ved å skape en så god slasher på forholdsvis enkle premisser.

hbtm4
Noen som har tørkepapir?

Konklusjon: En slasher film fra det tidlige 80-tallet, kan det slå feil? Svaret er nok ja, men i denne filmen er feilene få. Den er velspilt, spennende og i tillegg er de blodige scenene nokså troverdige. Den har de rette ingrediensene til en krydret film opplevelse. Som jeg var inne på er handlingen ganske basic, men siste delen av filmen derimot, er et aldri så lite fyrverkeri med en herlig twist og en helsprø burdagsfeiring. Gå ikke glipp av denne. Du er herved invitert.

terning_fire

 

 

 

Legg igjen en kommentar