hansgretel_header
Regi: Duane Journey – Utgivelse: Another World Entertainment, DVD, Region 2

«Hansel & Gretel Get Baked» er en modernisering av det tyske folkeeventyret om Hans og  Grete som blir tatt til fange av en heks som bor i et pepperkakehus i skogen, men i denne filmen er skogen byttet ut med Pasadena, California og pepperkakehuset er nå en villa. Spe på med litt horror og gore, sett i ovnen på 225 grader og krydre med litt stoner-humor så har du «Hansel & Gretel Get Baked».

I nevnte villa bor Agnes, ei tilsynelatende hyggelig eldre dame, men skinnet kan bedra. Agnes dyrker nemlig byens beste marihuana, også kjent som «Black Forest».  Hun får stadig besøk av ungdommer som vil kjøpe gress av henne, noe som er perfekt når man er en heks som suger ut liv av ungdom for å holde seg selv ung. I tillegg liker hun å spise en og annen del av ungdommene. Hun griller blant annet et ben og spiser det, mens eieren av benet ser på.

Alltid godt med litt ungt kjøtt!
Alltid godt med litt ungt kjøtt!

Agnes spilles av Lara Flynn Boyle, som nok mange kjenner igjen fra «Twin Peaks». De som er yngre kjenner henne nok igjen fra postere som advarer om farene ved overbruk av Botox. Leppene hennes er så store og tunge at hun går med konstant duckface gjennom hele filmen. Trist at hun har ødelagt seg selv på denne måten. Jeg er bombesikker på at hun hadde sett mye bedre ut uten alle de kosmetiske inngrepene hun har tatt.

hansgretel_ducklips
Kvakk!

Om du synes jeg henger meg for mye opp i utseendet hennes så er det to grunner til det: 1) Hun var sexy før og 2) filmen SPILLER på at hun skal være sexy, noe som faller litt gjennom når hun sleper leppene langs gulvet etter seg.

Til sammenligning er denne kvinnen et år ELDRE enn Lara Flynn Boyle

I likhet med eventyret handler filmen om søskenparet Hansel og Gretel. Sistnevnte er sammen med en skikkelig pothead av en fyr som blir borte etter å ha vært hos Agnes for å kjøpe seg litt kvalitetsgress. Gretel prøver selvfølgelig å finne han og oppsøker etterhvert Agnes, det gjør også en latinamerikansk gjeng som selger dårligere marihuana i samme område.

Filmen har stadig nikk til originaleventyret så du får nok mer glede av filmen om du kjenner til eventyret enn om du ikke gjør det. For eksempel forsøker Hans & Grete å finne veien tilbake hjem ved å legge ut brødsmuler i originaleventyret. Smulene blir spist opp av fugler og de går seg vill i skogen.
I filmen legger Gretel ut Skittles mens hun går i en enorm labyrint av marihuanaplanter som Agnes har i en hangar av en kjeller hun har. Skittlesene blir spist opp av ei annen jente som har «munchies» etter å ha tatt seg et par drag.

Follow the rainbow trail of Skittles
Follow the rainbow trail of Skittles

«Hansel & Gretel Get Baked» er en ganske underholdende film, men den er absolutt ikke noe mesterverk. Den har et midtparti som blir litt kjedelig, og på tross av sine beskjedne 83 minutters spilletid så føles den faktisk litt for lang.
Det som redder den for min del er stoner-vitsene og nikkene til originaleventyret. Pluss et og annet innslag av god gammeldags gore. Det er alltid bra!

Bilde og lydkvalitet
Bilde- og lydkvalitet på utgivelsen fra Another World Entertainment er absolutt godkjent. Bildet blir presentert i anamorfisk widescreen og lydspor i Dolby Digital 2.0 og 5.1. Vi har anmeldt DVD-utgaven.

Ekstramateriale
Når det gjelder ekstramateriale så er det lite å hente her. En trailer, slideshow og et trailershow for et par av AWE sine andre utgivelser.

«Hansel & Gretel Get Baked» er en film som absolutt ikke tar seg selv alvorlig. Filmen starter ganske bra med flere morsomme pot-gags og referanser til folkeeventyret, men faller som sagt litt på midten. Men absolutt et artig forsøk på å blande stoner-komedie, horror og folkeeventyr. En langt bedre adapsjon av Grimm-eventyret enn Wirkolas forsøk.

Karakter:
terning_tre

«Hansel & Gretel Get Baked» utgis 28.mai.

Legg igjen en kommentar