Regi: Takashi Miike – Utgivelse: Cinema Epoch, Dvd, Sone 1

Takashi Miike er en av Japan sine mest aktive regissører. Han lager flere filmer i året, og har mange gode filmer på samvittigheten. Mest kjent er nok «Audition», «Ichi The Killer» og «Dead Or Alive».

«Gozu» er en film som minner om en japansk versjon av David Lynch sin «Blue Velvet». Ikke en film for alle derimot.

Minami (Yuta Sone) er medlem i Yakuza mafiaen. Han får i oppdrag av sjefen sin å kvitte seg med det psykotiske medlemmet, Osaki (Sho Aikawa), etter at han har drept en stakkars hund med vilje. Minami har vondt for å gjøre dette, ettersom de står hverandre nær. Etter at Minami har henrettet Osaki, tar han turen innom en kafe som ser ut til å være drevet av transvestitter. Etter visitten så er liket til Osaki, som lå i bilen, blitt borte. Minami må da gjøre sitt alle beste på prøve å finne liket. Dette fører til mange rare øyeblikk, og møte med enda rarere mennesker.

«Få et kyss da»

«Gozu» er en av Miike sine bedre filmer, ettersom filmografien hans er fylt med mye variabel kvalitet. I denne filmen får vi møte en mann som mangler pigmenter på andre siden av fjeset. Han blir gjennom filmen Minami sin veilder på å finne Osaki. Sjefen til Minami er en pervers galning, som liker å putte en øse opp i rumpa når han har sex, og det virker som om inspirasjonen kommer fra Dennis Hooper sin karakter i «Blue Velvet». Minami tar inn på et herberg-aktig sted, som er drives av et søskenpar, hvor en eldre dame selger brystmelk på flaske. «Gozu» er fult av surrealistiske øyeblikk og sær humor.

«Er ikke dette kurs for pensjonister»

«Gozu» er film som beviser at Japan kan levere gode filmer, men ikke alt er kjempebra med den. Den kan i blant være veldig treig og den bruker lang tid på å bygge seg opp. Jeg savnet også mer karakteroppbygning, fordi jeg synes hovedkarakterene er kule, og da hadde det vært artig å fått vite litt mer om de.  Vi får også se en mann med ku hode og en merkelig fødselscene. Dersom du ikke synes at «Blue Velvet» var sær nok, så bør du få med deg «Gozu».

Legg igjen en kommentar