final_exam front

Regi: Jimmy Huston  – Utgivelse: Scream Factory, BLU-RAY, Sone A

«School’s out…forever!»

Slasher-sjangeren var virkelig på opptur i USA på begynnelsen av 80-tallet, og de trodde de kunne komme seg unna med det meste, noe denne filmen motbeviser…

Final-Exam-4

 

Et college-par (klinende i en bil…selvfølgelig) blir brutalt myrdet. Ryktene og redselen sprer seg til Lanier college like før eksamen. Noen få gjenværende studenter er på skolen under eksamen, da noen spøkefugler spiller terrorister og «plaffer løs» på studentene i skolegården. Det «dramatiske» opptrinnet blir avløst av øldrikkende, lattermilde ungdommer med 80-talls sveisene inntakt. Etter dette trikset for å kludre med prøvene, dukker vår badass drapsmann opp. Stillferdig begynner han å drepe studentene en etter en. Studentene har nok med sine interne intriger til å bry seg nevneverdig. Heldigvis har vi en jomfruelig heltinne når politiet kunne brydd seg mindre.

finalexam3

 

Her kjøres det på med alle college-klisjéer. Stereotypene leverer selvfølgeligheter av noen dialoger uten å være flaue. Filmen klarer desverre ikke å bygge opp noe som helst spenning rundt det som skjer på skolen.  Drapsmannen tutler rundt med en stor kniv og dreper en om gangen uten stor entusiasme eller forklaring. Hvem er han, og hvor kommer han fra? Who gives a fuck!

Karakterene er alle uinteressanne og uinspirerende, og da gjenstår noen kreative drap (da man håper alle ryker med etterhvert), men er desverre lite å hente der også. Når en gymlærer med bad attitude, pil og bue dukker opp, så håper man på litt mer action, men neiiiida… Platt og kjedelig tilskudd i slasher-sjangeren. Når høydepunktet i filmen er at hele kamerateamet blir avspeilet i vinduet, da er det på tide å styre unna.

finalexam2

 

Ingen nevneverdige karrierer kom ut av denne filmen…no shit!

Uansett er det veldig mange godbiter som kommer ut i HD fra Scream Factory, og det er moro å se disse filmene (noen av de sist sett på VHS i en luguber video-sjappe på 80-tallet) pent restaurert. Filmen inneholder intervjuer med skuespillerne, kommentar-spor og trailer.

Karakter:
terning_en

 

Legg igjen en kommentar