Skip to content
Attack of the Killer Kast
Attack of the Killer Kast

Norges største podcast om skrekkfilm, sci-fi og B-filmer

  • Hjem
  • Artikler
    • Anmeldelser
    • Nyheter
  • Podcast
    • Attack of the Killer Kast
    • Killer Kast After Hours
  • Premium
    • Bli Premium-medlem
  • Merchandise
  • Om oss
Attack of the Killer Kast
Attack of the Killer Kast

Norges største podcast om skrekkfilm, sci-fi og B-filmer

Eaten Alive! (1980)

Aksel Hegge, 11. februar 201522. februar 2015

eaten alive bilde 7Regi: Umberto Lenzi     Utgivelse: Another World Entertaiment, region 2.

På 1970 og 1980-tallet herjet kannibal-sjangeren i Italia, med filmer som «Deep River Savages», «The Mountain of the Cannibal God», «Last Cannibal World» og selvfølgelig klassikeren «Cannibal Holocaust». Disse filmene var med på å starte et nytt kapittel i italiensk filmhistorie, kannibal-filmene. Kjennetegnene til disse filmene var at de fremsto som veldig realistiske og de fleste av dem inneholdt autentiske dyredrap og brutale voldscener.


I 1980 lagde Ruggero Deodato det som skulle bli en av verdens mest omtalte og kontroversielle film, nemlig «Cannibal Holocaust». Deaodato tøyde grensene for hva man kunne gjøre på film og den  fremsto såpass realistisk at folk som så den trodde faktisk  at Deodato hadde laget en film hvor skuespillerne ble drept på ordentlig og dette måtte han møte i retten for. Han ble frikjent, men filmen ble likevel forbudt i mange land. Mer om Cannibal Holoacaust kan du høre i episode 11 av Attack of the Killer Kast.

Så over til filmen jeg skal anmelde, Umberto Lenzis «Eaten Alive». Kannibalfilm nummer to fra mannen som ansees å være faren til italiensk kannibal-film.

Lenzi skal visstnok ha hentet inspirasjon til filmen fra den gale kult-lederen Jim Jones som står bak et av verdens største masseselvmord. Som italienske filmskapere flest på den tiden var det viktig å kunne snu på krona så Lenzi brukte materiale fra andre kannibal-filmer, også fra sin egen film , «Deep River Savages». En teknikk Bruno «The Hack» Mattei også var notorisk for å benytte seg av.

Robert Kerman fra «Cannibal Holocaust» er med på laget, og i denne filmen spiller han den whisky-drikkendee, rumpesparkende eventyreren Mark. Med autentiske dyredrap, gjenbruk av filmmateriale, Robert Kerman og en gal kult-leder som inspirasjon så ligger alt til rette for en knakende god, italiensk kannibalfilm.

"Hvem tok den siste red bullen"
«Hvem tok den siste Red Bull´en?!?»

Shelia Morris (Janet Agren) har lett etter sin søster i langt tid. Helt siden hun forsvant sporløst med alle pengene deres. Samtidig går en mystisk mann og skyter piler med cobra-gift på folk rundt i gatene. Mannen blir påkjørt og dør .De finner ut at han tilhørte en religiøs kult ledet av den gale Jonas. Sheila finner ut at søsteren hennes tilhører denne gruppen. Hun reiser derfor ned til jungelen sammen med Mark (Robert Kerman) for å lete etter søsteren hennes.

Filmen har flere av de samme sjangertrekkene som vi finner i andre italienske kannibal-filmer. Som vanlig er det noen som har forsvunnet i jungelen, og da må jo et team med stereotypiske karakterer lete etter disse folkene. De støter på kannibalistiske stammer, og som vi alle vet så ender det sjeldent særlig bra for våre helter.

Et stort problem med «Eaten Alive» er at kannibalene på en måte blir statister i sin egen film og det blir mer fokus på hovedkarakterene og kult-gruppen enn god, gammeldags kannibal-action. Kannibalene dukker omsider opp, men det er kortvarig og flere av scenene er hentet fra andre filmer. Filmen tilfører på så måte lite nytt, og det blir nærmest som en halvbiografisk film om Jim Jones, som i dette tilfellet ikke funker.

Skuespillet er veldig cheesy og heller ikke særlig mye å skryte av, men Robert Kerman klarer å redde litt av filmen. Historien har noen hull her og der, som ikke er ‘heeeelt’ uvanlig i italienske filmer fra denne tiden. Du får aldri vite hvorfor han mystiske mannen går rundt i New York og skyter folk med giftpiler. Her er det mye som burde vært tydeliggjort.

"Dagens lunch meny"
«Dagens lunch!»

Filmkomponist Roberto Donati har laget bra soundtrack til denne filmen. Musikken passer ganske bra inn i filmen og gir en god stemning. Musikken ble brukt igjen til Lenzi sin 3. kannibal film nemlig den notoriske Cannibal Ferox.

Personlig synes jeg at «Eaten Alive» er en av de dårligste kannibal-filmene som er laget. Effektene er veldig gode, men de beste scenene er hentet fra andre filmer. Og da ser jeg heller de. Men er du fan at italiensk skrekk så er «Eaten Alive» absolutt en film du må med deg, om ikke annet for å le litt av all cheesen.

Karakter:
terning_to

Anmeldelser kannibalkannibalisme

Innleggsnavigasjon

Previous post
Next post

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Du må være innlogget for å kunne kommentere.

Søk

Attack of the Killer Kast

Attack of the Killer Kast er Norges eneste uavhengige horror/sci-fi/kult podcast. På vår YouTube-kanal finner du filmomtaler, vlogger, intervjuer, live-sending og annet snacks for deg som elsker skrekk, sci-fi og kult-filmer.

Attack of the Killer Kast
Tiden går, Attack of the Killer Kast består! Tenk at det har blitt hele 200 episoder siden vi startet opp for over 11 år siden! Vi har sett mange filmer; mye bra og mye dårlig. Vi har vært mange steder og truffet mange fine folk. I denne episoden kjører vi en ekstra lang "sett siden sist"-spalte og vi mimrer litt tilbake på det som har vært.Med: Chris, Jørgen og KurtVignett fremført av: Filmjunkiene v/Ivar Nikolai Fallet & Aleksander U. SerigstadThumbnail: Kling AI og Chris-Erik Kristoffersen
For første gang dypper vi tåen i det som er Russ Meyers forunderlige verden når vi i denne episoden tar for oss kultklassikeren over alle kultklassikere: Faster, Pussycat! Kill! Kill!



Tre tøffe go-go-dansere med Varla (Tura Satana) i spissen prøver å svindle til seg formuen til en gammel mann i rullestol og hans to sønner, men det går ikke like lett som damene kanskje hadde sett for seg.



Med: Chris, Jørgen og KurtVignett fremført av: Filmjunkiene v/Ivar Nikolai Fallet & Aleksander U. Serigstad 
De av oss som samler på fysiske filmer har vel alltid noen filmer som vi har hatt stående i hylla i årevis uten at vi har sett de. Kanskje er du usikker på hvor den kom fra? Når kjøpte du den? 



For oss er Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death en av disse filmene. Vi blåste støv av Blu-Rayen, reiv av plasten og smalt den i spilleren. Er denne filmen verdt å hente frem fra glemselen eller er dette noe som ikke er verdt å bruke tiden på? Gjett hvem som har seks tomler (til sammen) og har svaret? Helt riktig, dine favorittgutter i din favorittpodcast!Med: Chris, Jørgen og KurtVignett fremført av: Filmjunkiene v/Ivar Nikolai Fallet & Aleksander U. Serigstad 
Da er jula her igjen og på tide at vi tar for oss en julefilm. Denne gangen er blod og gørr byttet ut med crazykomedie og slapstick når vi tar for oss klassikeren Christmas Vacation aka Hjelp, det er juleferie! med Chevy Chase i rollen som Clark Griswold som har et eneste ønske: Å skape en uforglemmelig jul for familien, noe han forsåvidt lykkes i.



Christmas Vacation er en film som mange har et varmt, nostalgisk forhold til, inkludert oss. Men er den fortsatt morsom og gir den oss fortsatt den samme, gode julestemningen?Med: Chris og KurtVignett fremført av: Filmjunkiene v/Ivar Nikolai Fallet & Aleksander U. Serigstad
Alle merke- og helligdager har en slasher-film eller to. Halloween, Friday the 13th, Valentine´s Day, Mother´s Day, April Fools Day. Listen er lang, men frem til i 2023 så hadde ikke den amerikanske høytiden thanksgiving noen egen slasher-film, om man ser bort i fra lavbudsjettfilmer som ThanksKilling og Amytiville Thanksgiving selvsagt.Eli Roth rettet opp i denne store feilen ved å lage en spillefilmversjon av den "fake" traileren som han laget til Quentin Tarantino og Robert Rodriguez´ Grindhouse. Så da er det store spørsmålet, vil Thanksgiving gå inn i skrekkfilmhistorien som en knakende god holiday-slasher eller er det en kalkun?Du vet hvem som har svaret!Med: Chris og KurtVignett fremført av: Filmjunkiene v/Ivar Nikolai Fallet & Aleksander U. Serigstad 
El Topo er selve kultfilmen over alle kultfilmer. Den har nærmest hatt legendestatus siden den debuterte som en såkalt "midnight movie" på The Elgin Theater på starten på 70-tallet. Frem til 2007 var det faktisk kun mulig å se filmen på kino på disse midnattsvisningene, i tillegg til bootleg-VHS´er og en sensurert japansk LaserDisc. Nå i nyere tid er den mer tilgjengelig (i hvertfall rent fysisk), men betyr det at litt av moroa er borte? Er El Topo en film som får deg til å revurdere hele eksistensen eller er det bare surrealisme for surrealismens del? Vi har kanskje ikke svaret, men vi har en mening i hvert fall!Med: Chris og KurtVignett fremført av: Filmjunkiene v/Ivar Nikolai Fallet & Aleksander U. Serigstad 
I 1999 kom en film som skulle ta opp arven etter filmer som Aliens og Terminator og skulle bli den neste store sci-fi action-franchisen, men slik ble det ikke. Filmen floppet og Jamie Lee Curtis kaller Virus for den verste filmen hun har vært med i. Men er den virkelig så ille? Og hva gikk galt?Med: Chris, Jørgen og KurtVignett fremført av: Filmjunkiene v/Ivar Nikolai Fallet & Aleksander U. Serigstad
I det tredje og siste kapittelet av vårt Hellraiser-eventyr så går vi gjennom de tre siste Hellraiser-filmene, Hellraiser: Revelations, Hellraiser Judgment og Hellraiser (2022). Er det noen lyspunkt å hente i disse filmene eller fortsetter vi ferden på vår nedadgående spiral av dritt?



Med: Chris, Jørgen og KurtVignett fremført av: Filmjunkiene v/Ivar Nikolai Fallet & Aleksander U. Serigstad
Det finnes vel knapt en franchise som har gått downhill raskere enn Hellraiser, men er virkelig oppfølgerne så dårlige?
Load More... Subscribe
©2025 Attack of the Killer Kast | WordPress Theme by SuperbThemes