creepshow-2

Regi: Michael Gornick – Utgivelse 88 Films DVD

“Creepshow 2” tar opp tråden fra forrige film, og forteller tre gysende historier, som sin forgjenger. George Romero og Stephen King står for manus, mens Rick Wakeman har komponert musikken. Tom Savini har også en viktig rolle i filmen.

Old Chief Wood`n Head

Det gamle ekteparet Ray og Martha driver en liten dagligvare butikk ute på bygda. De får besøk av noen indianere som gir dem noen verdifulle juveler slik at de kan ordne opp i sinne økonomiske problemer. Sam, nevøen til en av indianere, dukker opp med sine kvalme kompiser. De raner og dreper Ray og Martha. Sam og kompisene har tenkt seg til Hollywood, men de er ikke klar over at indianerstatuen av tre, som står utenfor butikken, vekkes til live og vil stoppe dem. Den første segmentet i “Creepshow 2” er den lengste, og kanskje litt rotete, delen av filmen. Effektene er det beste med dette segmentet, og det spares ikke på kruttet, nei. Den er litt rotete med at de ranerne plutselig bare dukker opp i butikken uten at du får se noe til dem tidligere i filmen. Musikken som er komponert av Rick Wakeman kommer godt med i filmen. Dette er ikke den beste delen av filmen men brukbar.

"På tide å klippe seg"
“Litt for billig hårklipp”

Animasjons-sekvensene som er mellom historiene er godt laget. Tom Savini gjør en god jobb som fortelleren, The Creep. Unge Billy som blir mobbet og tar hevn er også en artig del av filmen.

The Raft

En gjeng med ungdommer drar til en innsjø for å bade, røyke hasj og å få seg et ligg. Lite er de klar over at en skummel blob ligger og lusker i vannet for spise dem. Mitt favoritt segment av Creepshow 2 og den beste også. Handlingen er ikke for komplisert og den bruker kort tid på å komme i gang. Du har liksom ikke noe sympati for karakterene, da de er der bare for å bli drept. Effektarbeidet er imponerende, og her er det body-melt deluxe. Den er ganske skummel og nervepirrende, og den virker som en mer troverdig tribute til Ec Comics, som “Creepshow”-filmene jo er en tribute til.

creepshow-2-raft
“Du burde kanskje ha lest advarsel skiltet”

The Hitchhicker

Arbeiderklassedamen, Annie, klarer ved et uhell å kjøre på en haiker, som dør på stedet. Hun kjører videre, og prøver å komme seg unna det hun har gjort. Men haikeren dukker plutselig opp, og terroriserer Annie. Den svakeste delen av “Creepshow 2”, men kanskje den der effektene er viktigst. Historien er litt surrete oppbygd, og den er ganske ensformig. Haikeren får gjennomgå mer enn bare en gang, og han blir ikke seende ut veldig bra etter noen påkjørsler. Stephen King har en liten opptreden som trailersjåfør og det er litt artig. “The Hitchhicker” er nok den svakeste delen av “Creepshow 2”, og virker ikke som noen typisk Ec Comics historie.

"Takk for turen"
“Takk for turen”

Alt i alt er “Creepshow 2” en ganske bra film som ikke sparer på midlene, men serverer greie nok historier til at man ikke kjeder seg. Rick Wakeman sin musikk er med på å trekke filmen opp noen hakk, og den lager ubehagelig stemning i filmen. “Creepshow 2” bør absolutt skjekkes ut om du ikke har sett den.

terning_fire

Legg igjen en kommentar