cannibalholocaustbdsleeve

Regi: Ruggero Deodato – Utgiver: Another World Entertainment (Blu-Ray)

«Cannibal Holocaust» må vel sies å være tidenes mest kontroversielle film. Sammen med «The Texas Chain Saw Massacre», var den selve årsaken til hele video-nasty-hysteriet på begynnelsen av 80-tallet. Den var lenge totalforbudt i mer en 50 land, deriblant Norge. Heldigvis har hysteriet lagt ser her til lands, og filmen har vært tilgjengelig på DVD siden AWE gav den ut i 2006. Nå har de også sluppet filmen på Blu-Ray, i en nyrestaurert utgave.

En gruppe journalister er forsvunnet i den Søramerikanske jungelen, der de befant seg for å lage en dokumentarfilm om kannibaler. Professor Monroe (Robert Kerns) reiser ned for å finne de. Det han finner er sjokkerende! Journalistene er drept, og spist, av en stamme med innfødte kannibaler. Alt som er igjen er filmrullene, som Monroe tar med tilbake til New York for å ferdigstille dokumentaren.

Nam-nam. Mumsigt!
Nam-nam. Mumsigt!

«Cannibal Holocaust» skapte furore når den kom ut i 1980. Folk trodde det de så var ekte, og Deodato måtte til og med møte i retten, og vise frem skuespillerne, for å bevise at de ikke var drept! Nå skal det sies at det forekommer en del ekte drap i filmen…. av dyr. Dette var selvfølgelig også med på å gi filmen et frynsete rykte.

Stick around!
Stick around!

Dette er en exploitationfilm; møkkete, sjokkerende og helt uten skrupler. Men den er også utrolig bra laget, og er i en helt egen liga innenfor sin egen sjanger. Den dokumentariske stilen fungerer veldig bra, og Riz Ortolanis til tider romantiske musikk, står i grell kontrast til de grufulle bildene. Men filmen er også kløktig samfunnskritisk. De grusomme hendelsene utspiller seg jo som et resultat av journalistenes respektløse oppførsel.

But first..... let me take a selfie!
But first….. let me take a selfie!

Jeg har sett «Cannibal Holocaust» mange ganger, og den fungerer like godt hver gang. Jeg var redd for at denne nye HD-transfer’en skulle se for bra ut, men filmen føltes fortsatt like skitten ut som den opplevdes på VHS og DVD. Another World Entertainments Blu-Ray utgave ser helt fantastisk ut, med en feilfri print, og med et «soft» bilde. Den interresante kannibalfilmdokumentaren, «Eaten Alive», er også med som bonus. Så dette er absolutt en utgave å anbefale!

Pass også på å få med deg Attack of the Killer Kasts podcast episode 11, om nettopp «Cannibal Holocaust».

terning_seks

Legg igjen en kommentar