shedevils_1
Regi: Erwin C. Dietrich – Utgivelse: Another World Entertainment, DVD, Region 2

“She Devils of the SS” aka “Frauleins in uniform” aka “Eine Armen Gretchen” aka “Straffkommando Øst – Nazilegens frontluddere”, som er den norske tittelen.
Kjært barn har mange navn. Uansett, er dette noe så sjeldent som en naziploitation film laget FOR det tyske markedet. Av sveitsere.

Før du leser videre i artikkelen så må jeg påepeke at det vil forekomme et bilde eller to av barbystede damer. Om dette er noe du har problemer med, da er du på feil side kamerat.

På tampen av andre verdenskrig kalles tyske kvinner inn til aktiv tjeneste ved fronten. Om aktiv tjeneste betyr å ha sex med hver eneste soldat de kommer over er usikkert, men det er iallefall slik kvinnene tolker det.

- La meg hjelpe deg av med denne buksen. - Å, det var da snilt av dem!
– La meg hjelpe Dem av med denne buksen. – Å, det var da snilt av Dem! Det later til at De har et utslett på ryggen. Her, tillat meg å kløe!

For disse kvinnene har i lang tid vært utsultet på sex, i og med at alle mannfolka er og kjemper i krigen. Så når kvinnene da kommer til fronten, så gjør også de tyske mannlige soldatene det (pun intended).
Men tyskerne er altfor opptatt med å ha seg med hverandre til å registrere at Sovjet stadig rykker nærmere.

For nazisploitation å være er “Nazilegens frontluddere” ganske tamme greier. Det er som å se på en episode med ‘Allo ‘Allo, med nakenhet. For det er i bunn og grunn en komedie dette her. En komedie med et plot som er usammenhengende og ikke særlig interessant. Tankene farer litt over på Russ Meyers sine sexploitationfilmer, bare dårligere.

Her finnes det ikke tvil! Du har virkelig det som trengs for å kjempe ved fronten!
Her finnes det ikke tvil! Du har virkelig det som trengs for å kjempe ved fronten!

Filmen starter riktignok på en ganske så humoristisk måte med at en lege ut i fra å stirre på brystene til nakne kvinner kan vurdere om de er tjenestedyktige eller ei.
Men det å se nakne damer si “Heil” blir fort kjedelig, og det blir dessverre filmen og.

Typisk. Alle andre i filmen har sex. Men hva med oss? Vi blir skutt på av sovjetiske tanks!
Typisk. Alle andre i filmen har sex. Men hva med oss? Vi blir skutt på av sovjetiske tanks!

“Straffkommando Øst” har noen halvgode krigsscener, blant annet enn hvor et fåtall tyske soldater prøver å holde unna en hel haug med sovjetiske tanks. Men det hele virker litt halvhjertet.

For utenom nakne kvinner som gnir seg mot menn på uoverbevisende måte, så er det ikke mye å hente her.

Bildekvalitet
En god transfer. Jeg tviler på at denne filmen noensinne har sett så bra ut. Absolutt godkjent.

Lyd
På lydsiden får vi servert et engelsk lydspor i Dolby Digital 2.0. Synes det er litt pussig at det tyske lydsporet ikke er på DVD’en. Men nå gir det litt ekstra underholdning at filmen er dubbet, så kanskje det er til det bedre?

Ekstramateriale
På utgaven fra Another World Entertainment som vi har anmeldt er det kun et trailershow for andre AWE-utgivelser. Synd, jeg skulle gjerne hatt litt mer bakgrunnsstoff om denne filmen.

I den grad denne “Straffkommando Øst” kan kalles naziploitation, så er det mange andre filmer i sjangeren som er bedre enn dette. Feks. “Ilsa – The She Wolf of the SS”, “Love Camp 7” eller “Red Nights of the Gestapo”. Sannsynligvis er denne mye tammere fordi den er laget for et tysk publikum, som på den tiden var litt ekstra såre på grunn av krigen.

Karakter:
terning_to

Legg igjen en kommentar